Hamburgery

Zapomeňte na květnové řízky. Podávejte šťavnaté hamburgery přímo z grilu a všichni se budou dožadovat dalších.

132views

 

Grilování nemusí končit jen u klobás, křídel nebo krkovice. Místo klasiky si raději vyberte šťavnaté a šíleně ochucené burgery. Takto připravené maso jednoduše podávejte s měkkou opečenou houskou a čerstvou zeleninou – zaručujeme vám, že tato kombinace bude hitem raz dva.

Zapomeňte na květnové řízky. Podávejte šťavnaté hamburgery přímo z grilu a všichni se budou dožadovat dalších.
Naservírujte šťavnaté burgery přímo z grilu a každý si bude říkat o kousek.
Foto: Pixabay/Skitterphoto

Květnové svátky jsou tady a s nimi i sezona skvělých grilovaček s přáteli a blízkými. Tradiční grilovací pokrmy však můžeme trochu ozvláštnit a nabídnout rodině něco mnohem lepšího než klobásky nebo nudnou vysušenou drůbež. Objevte recept na senzační burgery, které uspokojí i ty nejnáročnější.

Tyto burgery budou z grilu hotové během chvilky. Maso je neuvěřitelně šťavnaté a rozplývá se v ústech.

Sníte o grilovaných burgerech, ale nemáte ponětí, jak je připravit? Pak zapomeňte na tradiční postupy a objevte nejlepší recept na šťavnaté burgery, které se skvěle hodí k měkké housce nebo pestré jarní kombinaci zeleniny, omáček a sýrů. Tajemství je samozřejmě v kvalitě masa, ale stejně důležitá je i samotná příprava na grilu.

Dokonalý burger je především o těch nejkvalitnějších produktech. Proto se vyplatí investovat do čerstvého masa od místního výrobce. Například hovězí maso s vysokým obsahem tuku je pro burgery ideální. Hlavní surovina však není všechno. Důležité jsou také přísady, jako je cibule, koření, omáčky a zelenina, například česnek. Vše se společně namele, uhněte, vytvaruje do estetické podoby, nakonec se hodí na gril a později se podává s oblíbenými přílohami.

Zapomeňte na květnové řízky. Podávejte šťavnaté hamburgery přímo z grilu a všichni se budou dožadovat dalších.
Dokonalý burger je především o produktech nejvyšší kvality. Proto se vyplatí investovat do čerstvého masa od místního výrobce.
Foto: shutterstock.com/Katarzyna Hurova

Šťavnaté burgery ideální pro květnové grilování. Pokud k nim přidáte tyto omáčky, vyjdou bezchybně.

Složení: 1:

  • 800 g hovězího masa s vysokým obsahem tuku nebo jiného hovězího masa,
  • 2 lžíce sušené cibule,
  • 3 stroužky česneku,
  • 3 lžičky hořčice, např. dijonské nebo medové,
  • lžička sójové omáčky,
  • lžička balzamikového octa,
  • hrubě mletý pepř,
  • sůl,
  • trochu vody.

Způsob přípravy:

  1. Začněte s masem. Nakrájejte ho na menší kousky a pomelte.
  2. Poté k mletému masu přidejte prolisovaný česnek, sušenou cibuli, hořčici, sójovou omáčku a balzamikový ocet.
  3. Nakonec vše dochuťte solí a pepřem.
  4. Maso a přísady co nejdéle prohnětejte s trochou studené vody.
  5. Poté vytvarujte rovnoměrné ploché hamburgery, které položte na rozehřátý gril.
  6. Maso opékejte několik minut z každé strany nebo o něco déle.
  7. Nakonec můžete na hamburgery naaranžovat plátky sýra čedar.
  8. Hotové burgery podávejte v opečené housce na grilu s vybranou zeleninou a omáčkami. Dobrou chuť!

 

Leave a Response