Použijte tuto jednu věc a oloupejte vařená vejce: Tak budou vždy krásně hladká a neporušená.
Loupání vajec nemusí být noční můrou. Použijte tuto pomůcku, kterou má doma každý.
Přečtěte si také. Poradíme vám, jak na to:
Pokud i vy patříte k mnoha lidem, kteří neradi loupou , večeři nebo v salátu, protože to většinou nedokážou, aniž by bílek zůstal přilepený na skořápce, máme pro vás skvělý tip.
Vejce oloupejte lžící
Obyčejná lžička vám pomůže dokonale oddělit skořápku od bílku a vaše vařené vejce zůstane na povrchu krásně hladké a neporušené.
Loupání vajíčka lžičkou je dětská hra:
– Vezměte vařené vejce, širší stranou klepněte o prkénko a odstraňte několik prasklých úlomků skořápky.
– Vložte lžíci pod skořápku tak, aby nabírací strana kopírovala povrch vejce, a začněte vejcem pomalu otáčet, čímž uvolníte skořápku po celém obvodu.
– poté lžíci posuňte blíže k horní části vejce a postup opakujte, dokud se skořápka z vařeného vejce téměř úplně neodloupne.
Hotovo!
Také si vaříte vajíčka předem na několik dní? Víte, jak dlouho zůstávají chutná a bezpečná ke konzumaci?