Recepty na jídlo

Lahodný nepečený piškotový dezert s mascarpone a ovocem – šlehačková bomba!

324views

Objevte tento úžasný nepečený piškotový dezert s mascarpone a ovocem, který je skutečnou šlehačkovou bombou! Tento jednoduchý a rychlý recept vás nadchne svou lehkostí a osvěžující chutí. Kombinace jemného mascarpone, sladkého ovoce a piškotu vytváří dokonalou harmonii, kterou si zamiluje celá rodina. Ideální pro letní dny, kdy máte chuť na něco sladkého, ale nechcete zapínat troubu. Vyzkoušejte tento dezert a potěšte své blízké lahodnou pochoutkou!

Pokud máte také nějaký oblíbený recept, nezapomeňte nám o něm říct v naší skupině na Facebooku a navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.


Nepečený piškotový dort s mascarpone a ovocem

Co budeme potřebovat:

  • Dlouhé sušenky
  • 500 ml předem oslazené šlehačky (2 šálky)
  • 150 g mascarpone
  • 200 g kompotovaného ovoce (směs nakrájená na menší kousky)
  • 250 ml mléka
  • Máslové sušenky
  • 50 g rozpuštěné mléčné čokolády
  • 50 g rozpuštěné bílé čokolády
  • Forma 28×18 cm

Volitelně:


Jak postupovat:

1. Připravte si formu s vyššími okraji.

2. Máslové sušenky namočte do studeného mléka a položte je na dno formy. Odložíme stranou.

3. Nyní si připravte krém: Šlehačku nalijte do mísy a podle chuti oslaďte krystalovým cukrem. Pokud používáte čerstvé ovoce, přidejte více cukru; pokud kompot, můžete cukr snížit, protože ovoce bylo ve sladkém nálevu.

4 Ke šlehačce přidejte mascarpone a společně vyšlehejte.

5. Ovoce osušte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte do krému a lehce promíchejte.

6. Krém navrstvíme na sušenky ve formě a uhladíme.

7. Piškoty namočte do mléka a položte na krém.

8. Dezert uložte na 6 hodin do chladničky.

9. Nakonec stačí dezert ozdobit rozpuštěnou mléčnou a bílou čokoládou nebo Nutellou.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT:

Leave a Response