Recepty na jídlo

Recept na pudink – jen listové těsto a vanilkový pudink

231views

Podle tohoto receptu připravíte lahodný pudink, který je kombinací křehkého těsta, krémového pudinku a šlehačky. Tato kombinace chutí a textur je jednoduše neodolatelná a potěší milovníky dezertů.

Recept na pudink:

Co budeme potřebovat:

:

  • 2 listy listového těsta
  • 2 vanilkové pudinky
  • 700 ml mléka
  • 250 g povoleného másla
  • 500 ml šlehačky (33 %)
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 500 g mascarpone
  • Cukr podle chuti

Jak postupovat:

1) Začněte přípravou listového těsta. Začněte tím, že pláty listového těsta jemně propíchnete vidličkou, aby se během pečení nenafoukly, a pečte je při 180 stupních Celsia dozlatova. Doporučujeme před pečením nakrájet jeden list těsta na menší čtverce nebo obdélníky, které usnadní krájení těsta.

2) Připravte si pudinkový krém. Uvařte 2 vanilkové pudinky podle návodu na obalu a použijte asi 700 ml mléka. Jakmile jsou pudinky uvařené, nechte je vychladnout.

3) Vychladlé pudinky vyšlehejte dohladka, aby měly krémovou konzistenci. Poté přidejte 250 g povoleného másla a šlehejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí. Tím se vytvoří krémová vanilková vrstva pudinku.

4) Připravte druhý krém. Ve vhodné míse ušlehejte 2x 250 ml smetany ke šlehání (33 %) spolu se 2 ztužovači šlehačky, dokud nezískáte tuhou šlehačku.

5) Ke šlehačce přidejte 500 g mascarpone a podle chuti doslaďte. Pomocí metly krém dobře promíchejte, dokud nebude mít hladkou a krémovou konzistenci.

6) Nyní můžete začít skládat krém. Na spodní plát těsta rozetřete pudinkový krém, který jste si připravili ve druhém kroku. Rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.

7) Na pudinkový krém rozetřete šlehačku a přiklopte listovým těstem.

8) Hotový krém nechte do druhého dne ztuhnout v chladničce. Tím se prohloubí chuť a konzistence krému a dezert bude ještě dokonalejší.

9) Po dostatečném odležení krému jej můžete nakrájet na porce a podávat. Vychutnejte si tuto lahodnou a krémovou pochoutku, která jistě potěší nejen vás, ale i vaše chuťové buňky.

Leave a Response