Recepty na jídlo

Exkluzivní cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou

162views

Exkluzivní cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou je letní polévka, která příjemně osvěží vaše chuťové pohárky a přinese na stůl vůni probouzející se krajiny. Tento recept je dokonalou kombinací jemné chuti křupavé cizrny obohacené o čerstvý zázvor, rajčata, barevnou kurkumu a čerstvou petrželku. Připravte si tuto exkluzivní lahodnou polévku a budete velmi příjemně překvapeni, jak je dokonalá. Jdeme na to!

Pokud i vy máte nějaký oblíbený recept, určitě o něm napište do naší skupiny na Facebooku a také navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.


Cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou

Co budeme potřebovat:

  • 100 g cizrny + voda na zalití
  • olej – na smažení
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý zázvor – podle chuti
  • 1 sladká červená paprika
  • 2 oloupaná rajčata
  • 0,4 – 0,5 l – voda na zalití/ nebo podle potřeby
  • sůl – podle chuti
  • sušený česnek – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • kurkuma – podle chuti
  • čerstvá petrželka – podle chuti

Ostatní:

  • 35 g másla – na smažení
  • 20 g červené mleté sladké papriky

Jak postupovat:

1. Cizrnu dejte do mísy, poté ji propláchněte a nechte okapat. Poté ji nasypte do hrnce a zalijte vodou – vařte 45 minut na mírném ohni.

2. Do pánve s mírně rozehřátým olejem přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a na mírném ohni ji osmahněte. Poté přidejte nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaný čerstvý zázvor – promíchejte a pokračujte ve smažení.

3. Poté do pánve přidejte nadrobno nakrájenou červenou sladkou papriku a oloupaná rajčata – jemně promíchejte.

4. Vložte 3 kopečky uvařené cizrny do mixéru a rozmixujte na pyré. Přendejte do hrnce a zalijte vodou. Dochuťte solí, sušeným česnekem, mletým černým pepřem a kurkumou – dobře promíchejte.

5. Uvařenou cizrnu vložte na pánev s jemně rozpuštěným máslem a olejem a na středním plameni ji osmažte dozlatova. Po osmažení ji vlijte do polévky, důkladně promíchejte a nakonec přidejte čerstvě nasekanou petrželku a přiklopte pokličkou – vařte 15 minut na mírném ohni.

6. V jiné pánvi s rozpuštěným máslem přidáme mletou červenou sladkou papriku a dobře promícháme. Hotovo!

Cizrnovou polévku se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou podávejte s na másle osmaženou červenou mletou sladkou paprikou, ale hlavně s velkou chutí a šarmem.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

Leave a Response