Recepty na jídlo

Harlekýn na plechu, který svou chutí okouzlí každého.

310views

Harlekýn na plechu je sladký dezert, který se skládá ze dvou vrstev křupavého korpusu a vrstvy krémové náplně. Výsledný dezert se pak zdobí pařížskou a lehkou šlehačkou.

Zde je uveden podrobný postup přípravy tohoto sladkého dezertu:

Ingredience na korpus:

  • 5 vajec (rozdělených na bílky a žloutky)
  • 250 g cukru
  • 100 ml vlažné vody
  • 100ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g hladké mouky

Postup pro kůrku:

1) Předehřejte troubu na 180 °C.

2) Rozdělte vejce na bílky a žloutky.

3) Bílky ušlehejte do tuha.

4) Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte do pěny.

5) Přidejte vlažnou vodu a olej a důkladně promíchejte.

6) Do směsi postupně přidejte mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

7) Nakonec do těsta opatrně vmíchejte sníh z bílků.

8) Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a uhlaďte ho.

9) Pečte 20-25 minut, dokud není kůrka zlatavá.

Ingredience na nutellový krém:

  • 600 ml mléka
  • 2x vanilkový pudink
  • 3 lžíce cukru
  • 250 g másla
  • Nutella podle chuti

Postup pro přípravu krému Nutella:

1) V hrnci smíchejte pudinkový prášek, cukr a malé množství mléka, až vznikne hladká směs.

2) Postupně přidejte zbytek mléka a za stálého míchání přiveďte k varu.

3) Snižte teplotu a vařte směs, dokud nezhoustne.

4) Směs odstavte a nechte vychladnout.

5) V míse vyšlehejte máslo do pěny.

5) Do vychladlého krému postupně vmíchejte máslo a Nutellu, až vznikne hladká směs.

Sestavení dezertu:

1) Korpus nechte vychladnout na mřížce.

2) Korpus potřete nutellovým krémem a uhlaďte do rovnoměrné vrstvy.

3) Dezert ozdobte pařížskou a lehkou šlehačkou podle potřeby.

Z jednoho plechu se získá 4x šlehačka, dvakrát bílá a dvakrát tmavá.

Harlekýn na plechu je hotový! Podávejte ji nakrájenou na porce a vychutnejte si sladkou chuť a krémovou konzistenci. Tento dezert se skvěle hodí pro slavnostní příležitosti nebo jako pohoštění k odpolední kávě.

Leave a Response