Vepřové maso s rýží je klasika, která nikdy nezklame. Tento recept na vepřovou polévku s rýží je jednoduchý a rychlý na přípravu a je ideální pro večeři během všedního dne. Maso se marinuje v lahodné směsi koření a poté se dusí se zeleninou. Podává se s nadýchanou rýží a je to skvělý způsob, jak využít zbytky vepřového masa.
Složení: 1:
- 500 g vepřové kýty
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 pórek
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 čajová lžička kari
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 1/4 čajové lžičky kajenského pepře
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
- 200 g rýže
- 200 g mražené čínské zeleniny
- 1 polévková lžíce solamylu (nepovinné)
Postup:
1) Nakrájejte vepřové maso na nudličky. V misce smíchejte sójovou omáčku, med, zázvor, kari, kurkumu, kajenský pepř, sůl a pepř. Přidejte maso do marinády a promíchejte, aby se obalilo ze všech stran. Nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně však přes noc.
2) Rýži propláchněte a uvařte podle návodu na obalu.
3) Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, papriku a pórek dozlatova. Přidejte marinované maso a prudce orestujte, dokud nezhnědne ze všech stran.
4) Maso podlijte trochou vody a vařte, dokud nezměkne, asi 15-20 minut.
5) Přidejte mraženou čínskou zeleninu a vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
6) Pokud chcete omáčku zahustit, rozšlehejte solamyl v troše studené vody a vmíchejte do omáčky. Podle chuti osolte a opepřete.
7) Vepřovou polévku podávejte s rýží a ozdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.
Připravte si také:
Závěr
Tento recept na vepřovou polévku s rýží je snadný a rychlý na přípravu a je ideální pro večeři během všedního dne. Maso je marinované v lahodné směsi koření a poté dušené se zeleninou. Podává se s nadýchanou rýží a je to skvělý způsob, jak využít zbytky vepřového masa.