Připravte si tyto neodolatelné kakaovo-kávové kostky, které jsou lahodnou kombinací bohaté čokoládové chuti a jemného tvarohového krému. Tento dezert je ideální volbou pro všechny milovníky čokolády a kávy. Vlhké kostky doplněné krémem vytvářejí nebeský zážitek, který potěší vaše chuťové pohárky a udělá radost celé rodině. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si sladké potěšení, které se rozplývá na jazyku.
Navštivte také naši skupinu na Facebooku , kde každý den najdete skvělé tipy.
Kakaovo-kávové kostky s tvarohovým krémem a čokoládou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 60 g cukru
- 4 žloutky
- 55 g rostlinného oleje
- 60 g mléka
- 10 g instantní kávy + 1 lžička kakaového prášku + 1 lžíce horké vody
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 110 g dortové mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajové lžičky soli
- 4 vaječné bílky
- 1/2 lžičky octa
- 60 g cukru
Smetana:
- 150 g smetanového sýra
- 70 g moučkového cukru
- špetka soli
- 300 ml smetany ke šlehání
- 2 lžičky instantní kávy + 1 lžíce horké vody
Zálivka:
- 100 g horké smetany ke šlehání
- 100 g polosladkých čokoládových lupínků
Jak postupovat:
1.
2. Těsto: Cukr dejte do mísy a přilijte žloutky – vyšlehejte. Poté přilijeme rostlinný olej, mléko a nakonec přilijeme připravenou kávovou směs s kakaovým práškem a vodou a ochutíme vanilkovým extraktem – dobře promícháme. Nakonec přidáme prosátou mouku na koláče smíchanou s práškem do pečiva a solí – dobře promícháme a přikryjeme pokličkou.
3. Do jiné mísy nalijeme bílky a přidáme ocet – vyšleháme a postupně za stálého šlehání přidáváme cukr – šleháme do tuhé bílkové pěny, kterou postupně přidáváme do kakaovo-kávové směsi těsta. Poté důkladně promícháme a těsto je hotové!
4. Vzniklé těsto nalijte na pergamenem vyložený plech o rozměrech 11 x 11 cm.
5. Pečte v předehřáté troubě 18-20 minut při 170 °C dozlatova. Po upečení opatrně vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.
6. Nejprve v malé misce smíchejte instantní kávu s horkou vodou.
7. Smetana: Tvaroh dejte do velké mísy, přidejte moučkový cukr a špetku soli – dobře vyšlehejte. Poté do mísy vlijte smetanu ke šlehání a dobře šlehejte, dokud není krém hladký. Nakonec přilijte instantní kávu, důkladně promíchejte a krém je hotový!
8. Krém přendejte do zdobicího sáčku a z upečeného vychladlého těsta odstraňte pergamen a podélně ho rozřízněte na polovinu.
9. Pomocí zdobicího sáčku naneseme na spodní polovinu těsta krém ve tvaru vlnky, pěkně ho rozetřeme a přiklopíme druhou polovinou těsta, na kterou také naneseme krém ve tvaru vlnky a pěkně ho rozetřeme. Vložte na 1-2 hodiny do chladničky, aby krém ztuhl.
10. Poleva: Nalijte smetanu ke šlehání do malé misky a vmíchejte polosladké čokoládové lupínky – míchejte, dokud se čokoládové lupínky nerozpustí.
11. Hotový moučník zabalte do dortové fólie na tác a povrch potřete čokoládovou polevou. Vložte na 2-3 hodiny do chladničky, aby ztuhl.
12. Po ztuhnutí dezert nakrájejte na kostky a s láskou, velkou chutí a grácií podávejte.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!