Recepty na jídlo

Lahodné kuřecí plátky na hříbcích ve smetanové omáčce s těstovinami

189views

Kuřecí plátky na hříbkách ve smetanové omáčce jsou klasickým českým pokrmem, který je ideální pro rodinnou večeři. Tento pokrm se snadno připravuje a vždy skvěle chutná. Maso je křehké a šťavnaté a omáčka je krémová a lahodná.

Složení: 1:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 200 g sušených hříbků
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 čajové lžičky kmínu
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 500 ml vody nebo vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup:

1) Sušené hříbky namočte na 30 minut do studené vody.

2) Vepřové maso nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte a opepřete.

3) Na pánvi rozehřejte olej a nakrájenou cibuli na něm osmažte dozlatova. Přidejte mletou papriku a kmín a krátce orestujte.

4) Do pánve vložte maso a opečte ho ze všech stran dohněda.

5) Namočené hříbky vyjměte z vody a vodu slijte (asi 200 ml si dejte stranou). Nakrájejte hříbky na plátky a přidejte je k masu.

6) Do pánve přidejte nové koření a bobkový list a zalijte vodou nebo vývarem a houbovým vývarem.

7) Přiveďte k varu a poté přikryté vařte do změknutí, asi 1 hodinu.

8) Maso vyjměte z pánve a dejte stranou. Vmíchejte smetanu a mouku rozšlehanou v omáčce s trochou studené vody. Omáčku nechte přejít varem a podle chuti ji osolte a opepřete.

9) Vraťte maso do omáčky a několik minut prohřívejte.

10) Vepřové plátky ve smetanové omáčce podávejte s brambory, knedlíkem nebo rýží.

Připravte si také:

Závěr

Kuřecí plátky na hříbcích ve smetanové omáčce jsou chutným a sytým pokrmem, který si zamiluje celá rodina. Tento pokrm se snadno připravuje a vždycky se povede.

Leave a Response