Recepty na jídlo

Zlatý křupavý dort se sladkým máslovým krémem

82views

Připravte si tento zlatavý křupavý koláč ze sladkého těsta se sladkým máslovým krémem, který je tak oblíbený, že ho budete chtít péct každý víkend. Křehké těsto v kombinaci se sladkým máslovým krémem z něj dělají neodolatelnou pochoutku pro celou rodinu. Pusťte se do toho!

Navštivte také naši skupinu na Facebooku, kde každý den najdete skvělé tipy.


Zlatavý křupavý dortík se sladkým máslovým krémem

Co budeme potřebovat:

Krém:

  • 2 vejce
  • 150 g cukru
  • 60 g kukuřičného škrobu
  • 500 ml mléka
  • 160 g másla
  • vanilin – podle chuti

Těsto potřené (uvařené):

  • 100 ml vody
  • 100 ml mléka
  • 80 g másla
  • špetka soli
  • 120 g mouky
  • 3 vejce

Na zdobení a posypání:


Jak postupovat:

1. Smetana: V menším hrnci rozklepněte vejce a přidejte cukr – zamíchejte. Poté přidejte kukuřičný škrob a nakonec přidejte mléko – dobře promíchejte. Krém vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezhoustne, a po uvaření ho přelijte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout.

2. Těsto v těstíčku (vařené): Do jiného menšího hrnce nalijeme vodu, přilijeme mléko, vložíme máslo a přidáme špetku soli – zamícháme. Jakmile se máslo rozpustí, vsypeme prosátou mouku – dobře promícháme a na mírném ohni 1-2 minuty povaříme.

3. Poté uvařené těsto přendáme do mísy a opatrně rozetřeme, poté postupně přidáváme rozšlehaná vejce a za stálého míchání jedno po druhém vmícháme do hladké hmoty.

4. Vzniklé těsto rozdělte na 2 stejné díly, rozetřete je do 2 forem o průměru 20 cm vyložených pečicím pergamenem a rozetřete.

5. Pečeme v předehřáté troubě 10-15 minut při 200 °C dozlatova a po upečení necháme chvíli vychladnout.

6. Máslo vložíme do velké mísy a ochutíme vanilinem – šleháme, dokud máslo nezpění, a za stálého šlehání postupně přidáváme vychladlý krém. Promíchejte a šlehejte, dokud není krém nadýchaný.

7. Připravte si talíř a vložte do něj dortovou obruč o průměru 20 cm vyloženou dortovou fólií a vložte do ní první část upečeného vychladlého těsta. Poté ji potřeme připraveným krémem a přiklopíme druhým dílem těsta. Přikryjte potravinovou fólií a dejte na 3 hodiny do lednice ztuhnout.

8. Po 3 hodinách vyjměte obruč z lednice, odstraňte dortovou fólii a posypte dort moučkovým cukrem.

9. Podávejte ho s láskou, skvělou chutí a elegancí.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

Pokud máte také nějaký oblíbený recept, určitě ho napište do naší skupiny na Facebooku a navštivte skupinu, kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.


Leave a Response