Tato jemná polévka z červené řepy s okurkou, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou dodává energii, zlepšuje mozkovou činnost, detoxikuje organismus a zároveň je úžasně chutná. Tak neváhejte a pusťte se do její přípravy!
Pokud máte také nějaký oblíbený recept, určitě ho napište do naší skupiny na Facebooku a navštivte skupinu, kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.
Polévka z červené řepy s okurkou, vejcem a kefírem
Co budeme potřebovat:
- 2 vařené nastrouhané červené řepy
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 salátové okurky (250 g)
- 3 nastrouhaná vejce
- svazek zelené cibule + sůl
- svazek čerstvého kopru + sůl
- 700 ml + 200 ml studeného kefíru nebo bílého jogurtu
- 200 ml + 100 ml studené perlivé minerální vody
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1-2 lžíce americké jemné hořčice
Ostatní:
- Zakysaná smetana – podle chuti
- vejce – podle chuti
Jak postupujeme:
1. Uvařenou nastrouhanou řepu vložíme do hrnce, ochutíme citronovou šťávou a vaříme na mírném ohni. Poté přidejte nastrouhané salátové okurky a vejce.
2. Poté do hrnce přidejte nadrobno nakrájenou osolenou zelenou cibulku a čerstvý nasekaný osolený kopr. Přilijte studený kefír nebo bílý jogurt a studenou perlivou minerální vodu – dobře promíchejte a podle potřeby přidejte další kefír/bílý jogurt a perlivou minerální vodu. Dochutíme solí a mletým černým pepřem a vmícháme hořčici. Důkladně promíchejte a vařte na mírném ohni do středně husté konzistence.
3. Před podáváním vložte polévku na 1 hodinu do chladničky nebo do ní vložte kostku ledu.
Podávejte ji s láskou, skvělou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!