Tato rychlá a snadná kakaová roláda je ideální volbou pro milovníky sladkých dezertů. Díky hladkému krémovému krému z mascarpone uvnitř získáte dokonale lahodný dezert, který si zamiluje celá rodina. Příprava je jednoduchá a rychlá, takže tento recept bez problémů zvládnou i začátečníci v kuchyni. Překvapte své blízké touto chutnou roládou, která se stane hitem každé oslavy nebo odpolední kávy.
Pokud máte i vy nějaký oblíbený recept, určitě nám o něm řekněte v naší skupině na Facebooku a navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.
Kakaová roláda s jemným mascarpone krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 6 žloutků
- 120 g moučkového cukru
- 6 vaječných bílků
- 110 g hladké mouky
- 10 g kakaového prášku
Ostatní:
- 30 g rozpuštěného másla – na vymazání pergamenu
Krém:
- 250 ml smetany ke šlehání 30%
- 250 g mascarpone
- 2 lžíce kakaa
- 2-3 lžíce cukru/podle chuti
Zdobení:
- 100 g čokoládových lupínků/strouhané čokolády
Jak postupovat:
1. Nejprve oddělte žloutky od bílků ve 2 miskách.
2. Těsto: Přidejte cukr do mísy se žloutky a vyšlehejte. Bílky ušlehejte do tuha a vmíchejte je do mísy s vyšlehanými žloutky – dobře promíchejte. Poté vmíchejte hladkou mouku a přidejte kakaový prášek – dobře promíchejte.
3. Vzniklé těsto nalijte a rovnoměrně rozetřete na plech s pergamenem, který potřete rozpuštěným máslem.
4. Pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut při 160 °C.
5. Upečené těsto včetně pergamenu srolujte do rolády a nechte vychladnout.
6. Smetana: Do mísy nalijte 30% smetanu ke šlehání, přidejte mascarpone, přisypte kakao a přidejte cukr – vyšlehejte do pěny a dejte do chladničky.
7. Z vychlazené rolády sejmeme pergamen, jemně ji uhladíme a potřeme připraveným krémem.
8. Poté roládu srolujte, potřete ji zbylou tenkou vrstvou krému a obalte v čokoládových lupíncích nebo strouhané čokoládě. Zabalte ji do fólie a dejte do lednice ztuhnout, bude se lépe krájet.
9. Jednoduchou kakaovou roládu s kakaovým krémem z mascarpone podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!