Recepty na jídlo

Jak připravit piškotový rohlík bez praskání: Plus recepty na fantastické borůvkové rohlíky

40views

Vyberte si recept na borůvkovou roládu, který vás více osloví, nebo neváhejte vyzkoušet oba. Obě rolády jsou fantastické.

Nedávno jsme také představili recept na extra nadýchanou jahodovou roládu. Určitě se vám bude hodit, až si domů přinesete krabici sladkých jahod:

Šťavnatý jahodový rohlík: extra jemný a osvěžující

Rychlá a chutná pochoutka s mimořádně nadýchanou kůrkou.

Čerstvé rolované dezerty

jsou vždy vítaným řešením letního pohoštění. Jsou lehké, vlhké a svěží. Jejich příprava je navíc mimořádně jednoduchá a výsledek je vždy nejen chutný, ale také velmi pěkný na pohled.

Dnes jsme jako hlavní ovocnou ingredienci zvolili borůvky. Zde je jednoduchý metoda, jak vytřídit sladké borůvky od těch kyselejších.. Vše, co budete potřebovat, je miska s vodou:

Jak srolovat piškotový váleček, aniž by se rozbil

Existuje několik jednoduchých pravidel, která vám pomohou pokaždé srolovat dokonale hladký váleček:

použijte moučkový cukr: je důležité si uvědomit, že do těsta byste měli přidat moučkový cukr (místo cukru krupice), protože dodává upečenému těstu větší pružnost a připravuje ho tak na úspěšné válení.

těsto rozválejte ještě horké: mnoho věcí se lépe tvaruje, když jsou horké. To platí i pro těsto na sušenky. Jakmile je upečené, vyklopte ho na cukrem posypanou utěrku (nebo pergamenový papír), opatrně stáhněte papír, na kterém se těsto peklo, a srolujte ho do utěrky.

nechte těsto vychladnout vyválené – těsto nechte zcela vychladnout v utěrce ve tvaru rohlíku. Tím získá tzv. paměť na válení a bude mnohem pružnější. Po naplnění náplní se bude snáze znovu válet, aniž by hrozilo jeho popraskání.

Nyní, když víme, jak zabránit praskání piškotového těsta při válení, můžeme se pustit do pečení.

Recepty na fantastické piškotové rohlíčky s borůvkami

1. Kakaová roláda s mascarpone krémem a borůvkami

Mušle: 5 vajec, 5 lžic moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 2 lžíce vlažné vody nebo mléka, 6 lžic hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli.

Náplň: 500 g mascarpone, 4 lžíce moučkového cukru, 100 g čerstvých borůvek, balíček vanilkového cukru.

Navrch: 50 g čokolády, lžíce másla

Postup:

1) Trup: Celá vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny (šleháme alespoň 5 minut), přidáme a zašleháme olej a vodu. Do tekuté směsi prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Uhněteme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na teplotu 1 °C. 180 °C asi 12 minut..

2) Vyklopte piškot na utěrku posypanou moučkovým cukrem, opatrně odstraňte papír, srolujte utěrkou a nechte zcela vychladnout.

3) Náplň: Borůvky vařte s vanilkovým cukrem, dokud se nezačnou rozpadat, pak omáčku přeceďte přes síto a nechte krátce vychladnout. Mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem a po lžících vmícháme scezenou borůvkovou šťávu. Jen tolik, aby byl krém roztíratelný a pevný.

4) Těsto potřete krémem, pečlivě srolujte a nechte alespoň 2 hodiny v chladničce. Před podáváním potřete polevou z rozpuštěné čokolády a másla.

2. Piškotová roláda se sýrovou a borůvkovou náplní

Korpus: 5 vajec, 5 lžic moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 2 lžíce vlažné vody nebo mléka, 7 lžic hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli.

Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 2 lžíce moučkového cukru, 100 g zakysané smetany, 2 balíčky vanilkového cukru, 120 g borůvek, 2 plátky želatiny.

Navrch: Práškový cukr na posypání

Postup:

1) Trup: Celá vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny (šleháme alespoň 5 minut), přidáme a zašleháme olej a vodu. Do tekuté směsi prosejeme mouku, prášek do pečiva a sůl. Uhněteme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na teplotu 1 °C. 180 °C asi 12 minut..

2) Vyklopte piškot na utěrku posypanou moučkovým cukrem, opatrně odstraňte papír, srolujte utěrkou a nechte zcela vychladnout.

3) Náplň: Namočte želatinu, v hrnci přiveďte k varu borůvky a vanilkový cukr. Když se borůvky začnou rozpadat, odstavte hrnec a změklou želatinu vmíchejte do horké omáčky, dokud se nerozpustí. Nechte mírně vychladnout.

4) Mezitím v míse vyšlehejte tvaroh a moučkový cukr, přimíchejte borůvkovou omáčku a nakonec vmíchejte zakysanou smetanu. Zatímco začnete plnit, krém dejte do chladničky.

5) Vychlazené těsto rozválejte, potřete krémem, opatrně srolujte a nechte alespoň 2 hodiny v chladu. Před podáváním ji bohatě posypeme moučkovým cukrem.

A kdo má rád borůvky, měl by tyto výborné koláče vyzkoušet také:

Leave a Response