Pokud patříte k většině, která dokáže sníst na posezení polovinu velké Nutelly, zkuste si ji vyrobit doma za zlomek ceny.
Než si povíme, co budete k výrobě Nutelly potřebovat, přinášíme vám recept na neméně dobrou a oblíbenou nugetu:
Nostalgie ukrytá v jedinečné kombinaci mléčné čokolády a lehce slaných arašídů.
. Lískooříškovou pomazánku však nemusíte kupovat v obchodě – můžete si ji snadno vyrobit sami doma. Ukážeme vám, jak na to.
Recept na domácí Nutellu
Budete potřebovat:
- 150 g lískových oříšků, celých
- 100 g mléčné čokolády
- 150 g moučkového cukru
- 1 KL kakaa
- 1 KL vanilkového aroma nebo extraktu
- 2 lžíce řepkového oleje
Postup:
1) Celé lískové oříšky i se slupkou lehce opražte na nepřilnavé pánvi na mírném ohni za stálého míchání (nepoužívejte olej ani máslo). Lískové oříšky vyjměte z pánve a nechte je mírně vychladnout. Poté je nasekejte v kuchyňském robotu (režim sekání), dokud směs nezíská krémovou konzistenci.
2) Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
3) Přidejte všechny ostatní přísady (rozpuštěnou čokoládu, moučkový cukr, kakao, vanilku a olej) do ořechové směsi a znovu dobře promíchejte.
TIP: Domácí Nutellu si nejlépe vychutnáte čerstvou, ale můžete ji skladovat na chladném, suchém a tmavém místě po dobu několika týdnů.
Máte rádi domácí verze známých pochoutek koupených v obchodě? Co třeba lahodná vídeňská vídeňka?
Lahodný zmrzlinový dezert, který zná každý. Je překvapivě jednoduchý…
Zdroj.