Zde je několik příkladů, co (ne)dělat s čerstvou zeleninou a ovocem poté, co je přinesete domů z obchodu nebo z trhu.
Víte, které potraviny do lednice nepatří? Zjistěte, zda tam náhodou některé z nich neskladujete právě teď:
Odborníci se s vámi podělí o tipy, jak udržet ovoce a déle čerstvé, omezit plýtvání potravinami a dokonce ušetřit peníze. Pokud máte vysoké náklady na ovoce a zeleninu, pravděpodobně to znamená, že nevíte, jak je správně skladovat.
Důležitou součástí udržování čerstvosti ovoce a zeleniny je znalost způsobu jejich skladování; některé produkty potřebují zůstat vlhké, zatímco jiné je třeba uchovávat v nádobách, ve kterých byly zakoupeny, aby se zabránilo jejich navlhnutí.
Než se nadějeme, krásné žluté banány zhnědnou. Proces zrání však můžeme snadno zpomalit:
Co (ne)dělat s čerstvou zeleninou a ovocem
– Mrkev, petržel a celer je vhodné skladovat pod vodou, aby zůstaly déle křupavé a vydržely několik týdnů, ale nenechávejte je ve vodě příliš dlouho, protože se mohou začít tvořit bakterie, které mohou být zdraví škodlivé. Vodu pravidelně vyměňujte.
– Bobule by se měly uchovávat v původním obalu v chladničce a omývat pouze bezprostředně před použitím.
– Pokud ovoce nesníte ihned po zakoupení, můžete ho nakrájet a zmrazit, abyste si z něj snadno a rychle připravili základ pro koktejly.
– Papriky skladujte v přihrádce na zeleninu. Vydrží tam krásně křupavé až týden.
– Avokádo do lednice nepatří. Do lednice ho dejte pouze v případě, že chcete zastavit jeho zrání.
Vše, co potřebujete vědět o avokádu, najdete ZDE:
Zdroj: KIH