Recepty na jídlo

Který druh těstovin se hodí k vaší oblíbené omáčce?

27views

Existují jednoduché zákony, které říkají, proč k té či oné omáčce zvolit ten či onen druh těstovin. Je to velmi jednoduché!

Pokud jste ochotni „obětovat“ decilitr vína z otevřené láhve, udělejte to! Víno dodá (nejen) omáčkám fantastickou chuť.

Jednoduchá pravidla pro párování těstovin s omáčkami

Také si myslíte, že jíte pestrou a vyváženou stravu jen proto, že každý den měníte druh těstovin? Musíte však také měnit .

Těstoviny jsou nespornou jedničkou mezi našimi oblíbenými potravinami. Jak je ale možné, že pravý Ital vždy dokáže zdaleka překonat místní těstovinové pokrmy? Kromě odpovědi „geny“ je hlavním důvodem to, že italští profesionální i amatérští kuchaři přesně vědí, co dělají. Zatímco my obvykle vybíráme omáčku k jakémukoli těstovinovému pokrmu náhodně, Italové se drží své vlastní, poměrně jednoduché vědy.

Jaké omáčky se hodí k jednotlivým druhům těstovin

Dlouhé tenké těstoviny (linguini, špagety)

Ačkoli mnozí z nás dávají přednost míchání dlouhých nudlí s omáčkami Arrabbiata nebo Pomodoro, není to tak docela italské. Vodnaté rajčatové omáčky na kluzkých těstovinách příliš neulpívají. Výsledek: na talíři zůstane víc červené, než kolik jí skončí v ústech.

Linguini nebo špagety se proto lépe hodí na pesto – to navíc krásně drží, když se stočí.

Základem krásných zelených těstovin z oblasti Janova je chutné bazalkové pesto…

Dlouhé, silné těstoviny (fettuccine, tagliatelle a fusilli lunghi)

Dlouhé, ploché a silné těstoviny jsou ideální pro omáčky na bázi smetany a sýra, jako jsou těstoviny alfredo nebo carbonara. Smetanová omáčka nejlépe ulpívá na rovném povrchu.

Máslo, parmazán a horké těstoviny… Jednodušší už to opravdu být nemůže!

Těstoviny ve tvaru trubek (rigatoni, penne, paccheri)

Ragu, Bolognese, alla Norma – milovníci těchto pochoutek si nejlépe pochutnají na krátkých těstovinách s otvory (trubičkách). Fungují stejně dobře s čistě zeleninovým sugem jako s kousky masa. U tohoto typu těstovin je omáčka ukryta uvnitř trubičky, takže každé sousto je potěšením.

Zapečené boloňské těstoviny

Chutné mleté maso utopené v lahodné rajčatové omáčce provoněné bazalkou a vším tím…

Vlnité těstoviny s vroubky (fusilli, campanelle, farfalle)

Máte chuť na lososa nebo krevety? Malé, vlnité těstoviny a ryby tvoří skutečný tým snů. Přidejte bylinky, smetanu nebo olej a máte jednoduchý pokrm bohatý na omega-3.

Dostali jste chuť na těstoviny, ale nemáte doma žádné? Udělejte si vlastní nudle z jednoduchého těsta.

Zdroj.

Leave a Response