Recepty na jídlo

Nejlepší šlehačkový pohár: přidejte k němu tuto pochoutku a bude ještě lehčí a jemnější – ideální dezert k MDD.

259views

Pokud milujete šlehačkové poháry s jahodami, vyzkoušejte jednu malou změnu, která z nich udělá pětihvězdičkovou pochoutku.

Než si o králi zmrzlinových dezertů povíme víc, přinášíme vám několik inspirací na recepty, které vám osladí (nejen) horké dny bez větší námahy a pečení:

Připravte si pusinky

Ano! Ten záhadný přídavek je prostý . Pokud je rozdrtíte na drobné drobečky a vmícháte do šlehačky, získáte extra chutný krém, který jemně křupe a spolu se sladkými jahodami se rozplývá na jazyku.

Toto trio se pak vrství do dezertních pohárů nebo si ho klidně naberte do velké mísy, kolik chcete. Dezert je po celém světě známý jako eton mess a nejčastěji se připravuje z čerstvých jahod, ale můžete použít i jiné čerstvé ovoce – maliny, borůvky, broskve, třešně, rybíz, mango, angrešt nebo granátová jablka..

Přijďte ho vyzkoušet a potěšte své blízké nově vymyšleným tradičním dezertem.

Kombinaci krému, pusinek a čerstvého ovoce najdete i v receptu na tuto lahodnou roládu:

Sněhová roláda s malinami a pistáciemi

Tato lehká a mimořádně jednoduchá roláda vypadá a chutná jako pohádka.

Šlehačkový pohár s jahodami a pusinkami

Budeme potřebovat: 500 g čerstvých jahod, 2 balíčky vanilkového cukru, 500 ml 33% smetany, plus na pusinky: Potřebujeme: 4 bílky, 150 g jemného krystalového cukru.

Postup:

1) Jahody nakrájejte na tenké plátky nebo kostičky a smíchejte s vanilkovým cukrem v míse. Necháme marinovat.

2) Na pusinky Bílky šlehejte do polotuha a pak postupně přidávejte cukr (po lžících), až vznikne lesklý tuhý krém. Poté lžící nanášejte na plech vyložený pečicím papírem (na tvaru nezáleží). Prvních 10 minut pečte při 150 °C, poté teplotu snižte na 120 °C a dalších 20 minut pomalu sušte. Vyjměte pusinky a nechte je zcela vychladnout.

3) Ve velké míse ušlehejte smetanu ke šlehání. Rozlámejte pusinky na menší kousky, až se vytvoří drobky, a opatrně je vmíchejte do šlehačky. Nakonec vmíchejte ¾ jahod a tuto směs navrstvěte do vychlazených sklenic. Povrch ozdobte zbývajícími jahodami a šťávou a dejte alespoň na hodinu do chladničky.

Na těchto zdravých ledových dobrotách si pochutnají nejen děti:

Leave a Response