Recepty na jídlo

Jak udělat chléb ve vejci extra jemný: Retro snídaně nebo večeře v moderní verzi

167views

Objevte znovu chutě dětství s naším receptem na chléb ve vajíčku, nyní v jemnější verzi!

Vyzkoušejte také tato rychlá a chutná řešení, když nemáte čas nebo chuť připravovat teplou večeři:

Vyzkoušejte naši barevnou a chutnou variaci na , obohacenou o čerstvou zeleninu a aromatický sýr camembert. Tento pokrm, který se skvěle hodí k snídani nebo večeři, vám jistě vykouzlí úsměv na tváři a připomene bezstarostné chvíle vašeho dětství.

Chléb ve vajíčku se zeleninou a sýrem

Budete potřebovat:

  • 2 velké krajíce chleba
  • 3 vejce
  • 1 jarní cibulka
  • hrst pažitky
  • ½ červené papriky
  • kousek celeru
  • sýr camembert
  • sůl a pepř podle chuti
  • máslo na smažení

Postup:

1) Vejce rozklepněte do mísy, rozšlehejte je a lehce osolte a opepřete. Chléb namočte do vajec a dejte stranou.

2) Nakrájejte cibuli a papriku na kostičky, celer na tenké plátky a pažitku nasekejte.

3) Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou zeleninu a dochuťte solí a pepřem. Krátce orestujte, dokud zelenina nezíská zlatohnědou barvu. Na zeleninu položte chléb namočený ve vejci. Chvíli smažte, pak chléb otočte a zalijte ho zbylým vejcem.

4) Na jeden plátek chleba položte plátky sýra camembert a posypte je velkou hrstí pažitky. Pánev přikryjte pokličkou na 30 až 40 sekund.

5) Plátky přeložte tak, aby vznikl toast, a otočte je, aby byly křupavé i z druhé strany. Toasty podávejte posypané pažitkou, rozkrojené na polovinu. Vychutnejte si jedinečnou chuť a….

Nečekejte a vyzkoušejte je ještě dnes!

Vezměte si kousek pečiva, svůj oblíbený sýr a pojďme vytvořit další kulinářské zázraky:

Leave a Response