Recepty na jídlo

Když do mouky přidáte tajnou přísadu, budou křídla křupavá jako z KFC. Nejde jen o vločky

252views

 

Jak se připravuje kuře jako v KFC? Je to jedno z nejčastěji připravovaných jídel rychlého občerstvení v domácnostech. Tajemství spočívá v křupavém ochuceném obalu. Ve skutečnosti je tento úkol poměrně jednoduchý a zvládne ho každý. Díky tajné přísadě dosáhnete dokonalé křupavosti křídel a stehen.

Když do mouky přidáte tajnou přísadu, budou křídla křupavá jako z KFC. Nejde jen o vločky
Jak připravit kuře jako v KFC?
Foto: shutterstock/from my point of view

Opakování oblíbených jídel z restaurací rychlého občerstvení není nic nového. Snažíme se smažit hranolky, aby chutnaly jako ty z McDonald’s, skládáme hamburgery, aby se podobaly těm oblíbeným. Příkladů je mnoho. I když jsou takové potraviny zdravější, jejich chuť někdy zklame. Kuřecí křidélka jsou v popředí nejčastěji vyhledávaných pokrmů přímo z provozoven rychlého občerstvení. Jak si připravit jídlo podobné tomu z KFC?

Tajná přísada a 11 koření. Jak připravit strouhanku jako z KFC?

Už léta se tu a tam na internetu objevuje „pravý recept“ na kuřecí strouhanku z KFC. V roce 2016 měl původní recept zveřejnit na svých stránkách deník Chicago Tribune, ale ten byl rychle vyvrácen. Chuť a zejména křupavost oblíbených křidýlek KFC se mnohým podařilo napodobit i doma. Je známo, že chuť křidýlek je výsledkem 11 koření a bylinek. V receptech, které se ji snaží napodobit, se nejčastěji objevuje tymián, bazalka, oregano, mletá hořčice, sladká paprika, mletý zázvor, česnek a celerová sůl a také bílý a černý pepř.

Když do mouky přidáte tajnou přísadu, budou křídla křupavá jako z KFC. Nejde jen o vločky
Nejde jen o kukuřičné lupínky, ale i o prášek do pečiva. Bylo prokázáno, že díky obsahu sodíku mění pH kuřecí kůže a rozkládá peptidové vazby.
Foto: shutterstock/nelea33

Někteří lidé přidávají do mouky mleté kukuřičné lupínky, jiní ji míchají s kukuřičnou moukou. My však máme lepší způsob, jak zajistit, aby byla strouhanka dokonale křupavá a maso se samo oddělilo od kosti. Klíčem je nejen správná příprava masa, ale také tajná přísada, kterou přidáváme do mouky.

Jak připravujete kuře jako v KFC? Přidejte do mouky tajnou přísadu

Křídla nebo stehna je dobré před smažením nebo pečením marinovat v perlivé vodě. Díky tomu se maso oddělí od kosti. Bude také křehké a jemné chuti.. Do vody přidejte sůl, sladkou papriku a tymián. Kuře by v této lázni mělo strávit nejméně jednu hodinu.

Jak připravit omáčku jako v KFC? Kromě výše uvedeného koření, které můžete snadno nahradit svými oblíbenými ingrediencemi, je v mouce tajná přísada, díky které budou křidélka nebo stehna při pečení nebo smažení dokonale křupavá. Nejde jen o kukuřičné lupínky, ale také o prášek. na pečení. Bylo prokázáno, že díky obsahu sodíku mění pH kuřecí kůže a rozkládá peptidové vazby. Výsledek? Kuře je dokonale křupavé a kůrka i povrch rychleji získají zlatavou barvu. To zase znamená, že maso nebude tuhé a vysušené do křupava. Stačí půl čajové lžičky.

 

 

Leave a Response