Nejlepší večeře, jakou jsem kdy měla. Díky tomuto triku je maso neuvěřitelně šťavnaté a chutné.
Představa rychlé a levné večeře nemusí být vůbec nudná. Pokud máte málo času a hlavně nápadů, podívejte se na tento recept. Než se pustíte do jeho přípravy, zjistěte, co dělat, aby kuřecí prsa zůstala šťavnatá.
Příprava večeře je někdy docela náročná. O triky není nouze, ale ne vždy máme čas nebo možnost je všechny vyzkoušet. Mezi nápady na levnou a rychlou večeři kralují kuřecí prsa. Na co byste si při jeho přípravě měli dát pozor? Jak upéct kuřecí prsa, aniž by byla vysušená?
Nápad na levnou a rychlou večeři s kuřecím masem. Co udělat, aby bylo kuře šťavnaté?
Klíčem k úspěchu při přípravě kuřecích prsou je jejich předchozí marinování. Tím zajistíte, že maso bude při pečení nebo smažení skvěle chutnat a bude šťavnaté. Kuřecí prsa k večeři jednoduše Vložte do mísy nebo sáčku, přidejte marinádu, kterou jste si předem připravili, uzavřete a nechte odležet alespoň 15 minut a nejlépe hodinu.. Pokud máte čas, vložte maso do marinády a nechte ho v chladničce přes noc.
Kromě marinády je důležité také načasování a správný způsob smažení nebo pečení. To zajistí, že rychlá kuřecí večeře vyjde dokonale. Na co byste si měli dát pozor? Maso nesmí být studené, a tedy čerstvě vytažené z lednice. Mělo by mít pokojovou teplotu. Pánev a trouba by také měly být předehřáté. Jak péct kuřecí prsa, aby nebyla suchá? Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia, vložte prsa do trouby k pečení a přikryjte je alobalem, pokličkou nebo je zabalte do rukávu v závislosti na receptu. Stačí 20-30 minut v troubě. Po vyjmutí nechte maso asi 5 až 10 minut odpočívat. Díky tomu zůstane bůček šťavnatý.
Nápad na rychlou večeři? Udělejte kuřecí prsa zapečená pod houbami a sýrem.
Nevíte, co si dát k večeři? Rychlá, snadná a především levná ještě neznamená, že bude nudná. Vyzkoušejte tento nápad na rychlou večeři s kuřecím masem, která chutná jako jídlo z luxusní restaurace. Co potřebujete k přípravě kuřecích prsíček se žampiony a sýrem?
- 2-3 kuřecí prsa
- 200 g žampionů
- 200 g žlutého sýra nebo mozzarelly
- 1 cibule
- 1 střední mrkev
- 4 stroužky česneku
- 1-2 lžíce majonézy
- koření: po 1 čajové lžičce sladké papriky, pálivé papriky, bazalky, tymiánu a oregana.
- 2 lžíce řepkového nebo olivového oleje
- 1 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
Příprava:
- Kuřecí prsa rozdělte na stejné porce. V případě potřeby odstraňte chrupavky a vnitřnosti. Vložte je do sáčku. Přidejte pálivou papriku, sladkou papriku, trochu soli a pepře a prolisovaný česnek a olej. Sáček uzavřete a „masírujte“ maso, aby se marináda důkladně rozetřela. Nechte v chladničce asi hodinu nebo nejlépe přes noc.
- Žampiony nakrájejte na tenké plátky, mrkev a cibuli na kostičky. Na pánvi rozehřejte máslo a houby na něm osmažte dozlatova.
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Vyjměte houby z pánve, podle potřeby přidejte máslo a orestujte cibuli a mrkev. Po minutě přidejte houby, osolte, opepřete a přikryté několik minut poduste.
- Marinované kuře (při pokojové teplotě) vložte do nádoby odolné vůči troubě. Přikryjeme a vložíme na 10 minut do trouby.
- Vyjměte z trouby a každé prso potřete trochou majonézy. Obložíme dušenou zeleninou, posypeme bylinkami a sýrem. Pokrm nepřikrývejte.
- Vraťte je do trouby a pečte asi 20 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.