Recepty na jídlo

Nejlepší večeře, jakou jsem kdy měla. Díky tomuto triku je maso neuvěřitelně šťavnaté a chutné.

129views

 

Představa rychlé a levné večeře nemusí být vůbec nudná. Pokud máte málo času a hlavně nápadů, podívejte se na tento recept. Než se pustíte do jeho přípravy, zjistěte, co dělat, aby kuřecí prsa zůstala šťavnatá.

Nejlepší večeře, jakou jsem kdy měla. Díky tomuto triku je maso neuvěřitelně šťavnaté a chutné.
Jak péct kuřecí prsa, aby nebyla vysušená?
Foto: shutterstock/stockcreations

Příprava večeře je někdy docela náročná. O triky není nouze, ale ne vždy máme čas nebo možnost je všechny vyzkoušet. Mezi nápady na levnou a rychlou večeři kralují kuřecí prsa. Na co byste si při jeho přípravě měli dát pozor? Jak upéct kuřecí prsa, aniž by byla vysušená?

Nápad na levnou a rychlou večeři s kuřecím masem. Co udělat, aby bylo kuře šťavnaté?

Klíčem k úspěchu při přípravě kuřecích prsou je jejich předchozí marinování. Tím zajistíte, že maso bude při pečení nebo smažení skvěle chutnat a bude šťavnaté. Kuřecí prsa k večeři jednoduše Vložte do mísy nebo sáčku, přidejte marinádu, kterou jste si předem připravili, uzavřete a nechte odležet alespoň 15 minut a nejlépe hodinu.. Pokud máte čas, vložte maso do marinády a nechte ho v chladničce přes noc.

Kromě marinády je důležité také načasování a správný způsob smažení nebo pečení. To zajistí, že rychlá kuřecí večeře vyjde dokonale. Na co byste si měli dát pozor? Maso nesmí být studené, a tedy čerstvě vytažené z lednice. Mělo by mít pokojovou teplotu. Pánev a trouba by také měly být předehřáté. Jak péct kuřecí prsa, aby nebyla suchá? Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia, vložte prsa do trouby k pečení a přikryjte je alobalem, pokličkou nebo je zabalte do rukávu v závislosti na receptu. Stačí 20-30 minut v troubě. Po vyjmutí nechte maso asi 5 až 10 minut odpočívat. Díky tomu zůstane bůček šťavnatý.

Nápad na rychlou večeři? Udělejte kuřecí prsa zapečená pod houbami a sýrem.

Nejlepší večeře, jakou jsem kdy měla. Díky tomuto triku je maso neuvěřitelně šťavnaté a chutné.
Nevíte, co si dát k večeři? Rychlá, snadná a především levná neznamená, že bude nudná.
Foto: shutterstock/from my point of view

Nevíte, co si dát k večeři? Rychlá, snadná a především levná ještě neznamená, že bude nudná. Vyzkoušejte tento nápad na rychlou večeři s kuřecím masem, která chutná jako jídlo z luxusní restaurace. Co potřebujete k přípravě kuřecích prsíček se žampiony a sýrem?

  • 2-3 kuřecí prsa
  • 200 g žampionů
  • 200 g žlutého sýra nebo mozzarelly
  • 1 cibule
  • 1 střední mrkev
  • 4 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce majonézy
  • koření: po 1 čajové lžičce sladké papriky, pálivé papriky, bazalky, tymiánu a oregana.
  • 2 lžíce řepkového nebo olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti

Příprava:

  1. Kuřecí prsa rozdělte na stejné porce. V případě potřeby odstraňte chrupavky a vnitřnosti. Vložte je do sáčku. Přidejte pálivou papriku, sladkou papriku, trochu soli a pepře a prolisovaný česnek a olej. Sáček uzavřete a „masírujte“ maso, aby se marináda důkladně rozetřela. Nechte v chladničce asi hodinu nebo nejlépe přes noc.
  2. Žampiony nakrájejte na tenké plátky, mrkev a cibuli na kostičky. Na pánvi rozehřejte máslo a houby na něm osmažte dozlatova.
  3. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  4. Vyjměte houby z pánve, podle potřeby přidejte máslo a orestujte cibuli a mrkev. Po minutě přidejte houby, osolte, opepřete a přikryté několik minut poduste.
  5. Marinované kuře (při pokojové teplotě) vložte do nádoby odolné vůči troubě. Přikryjeme a vložíme na 10 minut do trouby.
  6. Vyjměte z trouby a každé prso potřete trochou majonézy. Obložíme dušenou zeleninou, posypeme bylinkami a sýrem. Pokrm nepřikrývejte.
  7. Vraťte je do trouby a pečte asi 20 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.

 

Leave a Response