Recepty na jídlo

Stačí 3 ingredience a koření a budete sytí až po okraj. Nezopakovat tento recept je hřích

126views

 

Nejlepší recepty jsou často ty nejjednodušší. Stačí k nim jen pár ingrediencí, bez zbytečného přehánění, komplikací a složitých kroků. Stačí strouhání, krájení a plátkování, které zvládne každý. Tento recept na rychlou večeři z čočky a sladkých brambor je přesně takový. Nic vás v něm nepřekvapí. Tedy možná kromě chuti, protože ta je opravdu skvělá.

Stačí 3 ingredience a koření a budete sytí až po okraj. Nezopakovat tento recept je hřích
Recept na rychlou večeři. Vezměte čočku, sladkou bramboru, pár koření a udělejte si výbornou placku.
Foto: Václav Krejčí, PhDr: Vychytávka: YouTube/@WeCookVegan

Rychlá večeře je snem každého, kdo nerad vaří nebo na to má málo času. Je možné si něco objednat, ale pak je obvykle třeba počítat se značným výdajem. Navíc je výběr obvykle omezen na nejoblíbenější jídla, jako je pizza, hamburgery, sushi a kebab. Ale co když na to nemáme chuť? Co když bychom si raději dali něco úplně jiného, co se nedá nikde objednat?

V takovém případě se můžete obrátit na tento recept, který se stal velmi populárním na YouTube. Připravuje se vlastně jen ze tří základních surovin: čočky, sladkých brambor a zeleninového nápoje. Zbytek tvoří koření a přísady, které vylepšují chuť pokrmu. Níže najdete recept krok za krokem a video, kde je vše předvedeno. Zjistíte, že na tomto receptu na rychlou večeři není opravdu nic složitého, a navíc je chutný a sytý.

Recept na rychlou večeři. Vezměte čočku, sladké brambory, pár koření a udělejte si lahodnou placku.

Ingredience: 1:

  • 200 g čočky,
  • sladké brambory,
  • zelená část jarní cibulky,
  • 2 stroužky česneku,
  • sklenici rostlinného mléka,
  • půl lžičky kajenského pepře,
  • půl lžičky italských bylinek,
  • půl lžičky mletého česneku,
  • půl lžičky mleté cibule,
  • 1/4 čajové lžičky kurkumy,
  • špetka soli,
  • lžičku prášku do pečiva,
  • rajčatová omáčka,
  • petržel.
Stačí 3 ingredience a koření a budete sytí až po okraj. Nezopakovat tento recept je hřích
Čočka je surovina, která se používá k přípravě řady zdravých pokrmů.
Foto: pexels.com/MART PRODUCTION

Způsob přípravy:

Čočku propláchněte vodou v sítu. Scedíme ji, přendáme do hlubokého talíře a zalijeme studenou vodou. Čočku namočte na tři hodiny.

Mezitím oloupejte sladké brambory a nastrouhejte je. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nastrouhanou sladkou bramboru. Přidejte nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Česnek nakrájejte nadrobno a přidejte ho do pánve. Dochuťte: kajenským pepřem, solí a směsí italských bylinek. Promíchejte a dvě až tři minuty prohřívejte. Přendejte na hluboký talíř.

Vraťte se k čočce. Důkladně ji slijte a přendejte do mixéru. Rozmixujte ji dohladka s rozmačkaným česnekem, cibulí, kurkumou a solí a sklenicí rostlinného mléka. Přidejte prášek do pečiva a ještě jednou rozmixujte.

Směs nalijte na sladké brambory. Promíchejte. Vše přelijte na pánev s rozpáleným olivovým olejem. Přikryjte a zahřívejte na středním ohni asi sedm minut. Po této době palačinku otočte na druhou stranu, aby byla rovnoměrně a chutně propečená, a zahřívejte ji stejnou dobu. Hotový pokrm potřete rajčatovou omáčkou a posypte nasekanou petrželkou.

Vášeň v tobě Redakce.

Leave a Response