Recepty na jídlo

Nejchutnější kuře s bylinkami a omáčkou: Symfonie chutí, která se spojí v jedné zapékací misce.

120views

 

Pokud jste tento recept z italské kuchyně ještě nevyzkoušeli, určitě to napravte. Je ideální pro slavnostní oběd, večer s přáteli i večeři ve všední den.

Než si povíme více o dnešním receptu na italské kuře, nechte se inspirovat tímto neméně chutným pokrmem ze Sicílie:

Italské cacciatore

Další, který možná neznáte. Cacciatore v překladu (lovec, ulovený) je chutný pokrm skládající se z cibule, česneku, paprik, rajčat a bylinek. Masovou složku tvoří například králík, kohout, jehněčí, ale nejčastěji kuře.

A právě to nejznámější kuřecí cacciatore si dnes společně připravíme. Je to velmi jednoduché jídlo, které můžete celé udělat v jedné velké zapékací míse. Vůně bylinek, lehce pikantní chuť chilli vloček a nasládlá příchuť červeného vína vás jednoduše omámí a rozhodně nezůstanete jen u jedné porce.

Zde je recept:

Recept na kuře cacciatore

Budeme potřebovat: 8 kuřecích stehen (horní s kůží nebo spodní s kůží), 7 stroužků česneku, velkou cibuli, 3 plechovky loupaných rajčat, 3 papriky (červenou, žlutou, zelenou), 100 g černých oliv, 200 ml červeného vína, 4 snítky tymiánu, lžíci oregana, 6 lístků bazalky, lžíci chilli vloček, trochu hladké mouky, olivový olej, sůl a černý pepř podle chuti.

Postup:

1) Nejprve si připravte suroviny: papriky nakrájejte na tenké proužky, cibuli nakrájejte nahrubo, 5 stroužků česneku nasekejte nadrobno (2 nechte vcelku) a kuřecí stehna obalte z obou stran v mouce ochucené špetkou soli a pepře.

2) Ve velké pánvi nebo zapékací misce vhodné do trouby rozehřejte na sporáku olej, přidejte celé stroužky česneku a opečte v něm kousky kuřete obalené v pečivu dozlatova. Kuře zalijte vínem a duste, dokud se víno neodpaří. Poté kuře vyjměte na talíř.

3) Rozehřejte troubu na 200 °C a do stejné pánve nebo zapékací misky přidejte trochu oleje a osmahněte cibuli, nasekaný česnek a krátce orestujte. Poté přidejte tymián, olivy, papriku, oregano, chilli vločky, sůl a pepř a opět smažte asi 5 minut. Nakonec přidejte nakrájená rajčata a dobře promíchejte, přiveďte k varu a podle chuti dosolte.

4) Vraťte kuřecí stehna do omáčky, zasypte je zrnky pepře a vše vložte do trouby (bez pokličky) péct asi na 60 minut. Nakonec vše posypte nasekanou bazalkou.

Kuřecí cacciatore podávejte s těstovinami, rýží nebo čerstvým chlebem.

 

Leave a Response