Recepty na jídlo

Nejlepší domácí tatarská omáčka: retro recept, který vám připomene chuť tatarské omáčky z našeho dětství

214views

Takto připravovaly domácí tatarskou omáčku naše babičky. Pojďte si s námi připomenout tu fantastickou chuť.

Než se podíváme na recept na retro tatarskou omáčku, určitě dejte šanci i této omáčce, budete ji mít hotovou za 10 minut a její chuť vás okouzlí natolik, že jí budete chtít polévat všechna jídla:

Řidší, ale extra svěží omáčka

Tatarská omáčka je jednou z nejoblíbenějších omáček na našem trhu, hned po kečupu a majonéze. Kromě svěží přílohy ke smaženému sýru, pečeným bramborám je také součástí čerstvých pomazánek a tradičních salátů.

V dnešní době má tatarská omáčka poměrně hustou konzistenci a kupovaná tatarská omáčka většinou obsahuje majonézu (olej, žloutky), ocet, cukr, kyselé okurky a hořčici. Tato kombinace přísad dodává omáčce kromě tužší konzistence také typicky kyselou, svěží chuť.

Pokud jste však v minulosti ochutnali domácí tatarskou omáčku své maminky nebo babičky, jistě si vzpomenete, že byla o něco řidší a ještě více aromatická. Tato chuť je tak jedinečná, že si na ni téměř vzpomenete, když si vzpomenete na chlebíčky nebo smaženou cihlu v křupavé strouhance. A my jsme našli recept přesně na tuto nostalgickou tatarskou omáčku. Základní rozdíl je v záměně majonézy za pochoutkovou zakysanou smetanu.

Zde je recept:

Domácí retro tatarská omáčka

Budeme potřebovat:

  • 1 lahůdkový krém
  • 3 střední kyselé okurky
  • malá cibule
  • lžíce plnotučné hořčice
  • moučkový cukr podle chuti
  • sůl podle chuti
  • půl hrsti nasekané petrželky nebo kopru (nepovinné)

Postup:

1) Kyselé okurky a cibuli nakrájejte najemno nožem, v sekáčku nebo je můžete také nastrouhat na struhadle. Přendejte je do mísy.

2) Poté k zelenině přidejte smetanu na dochucení a hořčici.

3) Nakonec vzniklou omáčku dochutíme solí a cukrem a můžeme přidat i nasekanou petrželku (kopr).

Retro tatarskou omáčku podávejte s dokonalým smaženým sýrem:

Smažený sýr: takhle se nikdy nerozpustí

Tento pokrm se často objevuje v našich restauracích, ale doma ho děláme méně…

Leave a Response