Recepty na jídlo

Recept na špenátové knedlíky, které si můžete vychutnat s rodinou

214views

Při hledání chutné a výživné varianty, o kterou se můžete podělit s rodinou, jsou špenátové knedlíky ideální volbou. Tento recept, který kombinuje svěžest špenátu s křupavou strukturou těsta, slibuje uspokojit i ty nejnáročnější chuťové buňky a zároveň poskytnout zdraví prospěšné látky z této zelené listové zeleniny.

Složení: 1:

1 balení těsta na empanadas (nejlépe z listového těsta).

200 g čerstvého špenátu

1 malá cibule

2 stroužky česneku

100 g strouhaného sýra

Sůl a pepř podle chuti

Olivový olej (na smažení)

Příprava:

Připravte náplň:

Cibuli a stroužky česneku nakrájejte nadrobno.

Ve velké pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.

Přidejte omytý a nadrobno nakrájený špenát. Vařte, dokud se nezredukuje a nezměkne.

Podle chuti osolte a opepřete. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.

Sestavte košíky:

Předehřejte troubu na 180 °C.

Vyválejte těsto na empanadu a vykrájejte kolečka o velikosti formiček na muffiny nebo malých formiček na tartaletky.

Každé kolečko těsta vložte do formiček a jemně přitlačte, aby se do nich vešlo.

Každý košíček naplňte směsí špenátu a cibule a dbejte na rovnoměrné rozložení.

Každý košík posypte strouhaným sýrem.

Upečte:

Knedlíky vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 15-20 minut, nebo dokud těsto není zlatohnědé a křupavé.

Podávejte a pochutnejte si:

Před vyjmutím z trouby nechte koláč několik minut vychladnout.

Špenátové knedlíky podávejte jako předkrm nebo přílohu a vychutnejte si jejich lahodnou a zdravou chuť!

Ať už jako svačinka pro přátele nebo jako lehké hlavní jídlo k večeři, tento recept se u vás doma jistě stane oblíbeným. Vychutnejte si tuto zdravou svačinu a potěšte se její vynikající chutí!

Leave a Response