Recepty na jídlo

Tyto vepřové kotlety se spoustou sýra potěší svou jednoduchostí a dokonalou chutí.

123views

Zapomeňte na tradiční vepřové kotlety! Vepřové na kari jinak je skutečnou pastvou pro chuťové buňky, která potěší každého milovníka jídla.

Pokud stále hledáte nové způsoby, jak ozvláštnit své oblíbené řízky, máme pro vás skvělý tip:

Smažená kapsa se spoustou sýra gouda nebo čedar v sobě skrývá tajemství nadpozemské chuti. Tento pokrm se sice liší od tradičních řízků, ale neztrácí svou jedinečnost a lahodnou chuť.

Vepřové kapsy s kopcem sýra

K přípravě této pochoutky potřebujeme:

  • vepřové karé nakrájené na plátky silné asi 1 cm (10 kusů)
  • kvalitní sýr, který si můžete vybrat podle své chuti (asi 300 g)
  • sůl, mletý černý pepř
  • vejce plus mléko, mouka a strouhanka na obalení

Postup:

1) Plátky vepřového kari naklepejte paličkou na maso tak, aby byly rovnoměrně tenké. Pak je dobře osolte a opepřete a do středu každého plátku vložte kousek sýra (asi 30 g), nejlépe vcelku.

TIP: Na plátek masa můžete také položit plátek uzené šunky nebo přidat nasekanou petrželku.

2) Každý plátek zabalte do obálky/kapsy. Čím lépe a pevněji plátek zabalíme, tím méně budeme potřebovat párátko k upevnění kapsy.

3) V míse rozšlehejte 3 vejce, přidejte trochu smetany nebo mléka a podle chuti osolte a opepřete. Důkladně promíchejte se lžící mouky, pak kapsy namočte do vaječné směsi a teprve potom je obalte ve strouhance.

4) Každý řízek jemně vytvarujte v rukou, abyste dosáhli požadované konzistence, a poté smažte v rozpáleném oleji na hluboké pánvi při teplotě asi 150 °C po dobu 10-12 minut.

5) Když jsou kapsy hotové, opatrně je vyjměte z oleje a osušte na papírové utěrce, abyste je zbavili přebytečného tuku.

Takto připravené a osmažené vepřové kotlety se sýrem jsou skutečnou kulinářskou lahůdkou a chuť sýrové pochoutky překvapí i ty nejnáročnější gurmány.

I kuřecí řízky pečené v troubě mohou být fantasticky šťavnaté a křupavé. Zde jsou recepty:

Zdroj: ONP / Piotr – Gotowanie jest proste

Leave a Response