Bramborové kuličky se sýrem: Nejchutnější sýrová svačinka, kterou si budete chtít připravovat znovu a znovu
Pokud jde o bramborové chutě, každý z nás má své oblíbené. Určitě vyzkoušejte i tyto jednoduché masové kuličky. Budete je zbožňovat!
Sýr vylepší každé jídlo, takže neváhejte vyzkoušet tyto sýrové předkrmy, kterými můžete pohostit návštěvu, nebo si je prostě připravte pro sebe a rodinu a vychutnejte si je při posezení u televize:
Bramborové kuličky k televizi i pro hosty
Pokud , kterému se prostě nedá odolat, dobrá zpráva – našli jste ho! Stačí uvařit několik brambor, smíchat je s nastrouhaným sýrem, naplnit mozzarellou, obalit v trojobalu a usmažit. Zapamatujte si tento recept, i když vám zbyly vařené brambory nebo bramborová kaše z předchozího oběda, bude příprava ještě rychlejší.
Bramborové kuličky se skvěle hodí ke křupání u televize i jako svačinka k vínu s přáteli. Můžete je dokonce přinést jako originální pohoštění na návštěvu a požádat hostitele, aby je krátce ohřál v mikrovlnné troubě nebo v troubě. I když na druhou stranu se o tuto dobrotu pravděpodobně nebudete chtít dělit.
Vyzkoušejte také křupavé rýžové kuličky plněné mletým hovězím masem a zeleninou. Výborné!
Italské rýžové kuličky (sicilské arancini)
Lahodné křupavé rýžové kuličky plněné mletým hovězím masem a zeleninou. Vynikající!
Recept na bramborové kuličky se sýrem
Na přibližně 25 až 30 kuliček budeme potřebovat: 500 g brambor, 100 g mozzarelly, 50 g parmazánu, sůl a mletý černý pepř podle chuti a olej na smažení.
Na obalení budeme potřebovat: 3 vejce, 50 g hladké mouky, 200 g strouhanky, lžičku uzené papriky (nepovinně), sůl a mletý černý pepř.
Postup:
1) Menší brambory očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím nakrájejte mozzarellu asi na 25 kousků a osušte je mezi papírovými utěrkami.
TIP: Místo měkké mozzarelly v nálevu můžete použít také uzenou mozzarellu. Bude se s ní lépe pracovat a navíc se při smažení uvnitř kuliček krásně rozpustí.
2) Brambory slijte, nechte vychladnout a poté je rozmačkejte nebo nastrouhejte do mísy, kde je smíchejte s nastrouhaným parmazánem, solí a černým pepřem dohladka. Vezměte si asi po lžíci pyré, v dlaních z něj vytvarujte kuličku, udělejte do ní otvor, vložte do něj kousek mozzarelly a opět ho zpracujte do kuličky. Plněné kuličky můžete dát na 15 až 20 minut do chladničky.
3) Bramborové kuličky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, ochutíme uzenou paprikou a špetkou soli a pepře. Nakonec je usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova a necháme krátce okapat na papírové utěrce.
Tuto rychlou svačinu můžete podávat samotnou nebo s oblíbeným dresinkem, studenou omáčkou či kečupem.
Vyzkoušejte také naše recepty na chutné bramborové přílohy. Některé z nich budou fungovat stejně dobře jako samostatné jídlo: