Recepty na jídlo

Křupavé bochánky z listového těsta plněné boloňskou šunkou a sýrem podávané s dresinkem

141views

Hledáte nějakou svěží slanou inspiraci, která by vám i vašim blízkým vykouzlila úsměv na tváři? Pokud ano, jste na správném místě! Dnes si připravíme křupavé taštičky z listového těsta plněné boloňskou šunkou a sýrem podávané s dresinkem. Příprava této pochoutky je velmi jednoduchá a především rychlá. Jdeme na to!

Pokud i vy máte nějaký oblíbený recept, určitě o něm napište do naší skupiny na Facebooku a také navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.


Taštičky z listového těsta plněné boloňskou šunkou a sýrem podávané s dresinkem

Co budeme potřebovat:

Pozadí:

Název:

  • 20 g majonézy
  • 150 g boloňské šunky
  • 200 g strouhaného sýra

Ostatní:

  • 1 žloutek – na potření

Dresink:

  • 100 g majonézy
  • 20 g hořčice
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • 20 g čerstvého kopru
  • 3 g soli
  • 2 g černého mletého pepře

Jak postupovat:

1. Souvislosti: Listové těsto připravte tak, že ho poprášíte moukou a jemně vyválíte válečkem.

2. Poté odřízněte konce těsta a vytvarujte z něj plátky, které položte na plech vyložený pergamenem.

3. Na jedné polovině plátků udělejte jemné zářezy a druhou polovinu potřete majonézou, rozložte plátky salámu a posypte strouhaným sýrem. Prsty slepíme k sobě a vidličkou přitiskneme-zdobíme.

4. Nakonec je potřete rozšlehaným žloutkem, aby po upečení krásně zezlátly.

5. Pečte je v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

6. Oblékání: Do dresingové misky dejte majonézu, přidejte hořčici, zalijte citronovou šťávou a přidejte čerstvý nasekaný kopr – dobře promíchejte. Dochutíme solí a mletým černým pepřem – dobře promícháme a dresink je hotový!

7. Po upečení podávejte křupavé taštičky z listového těsta plněné boloňskou šunkou a sýrem s připraveným dresinkem a hlavně s láskou a skvělou chutí.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO PRŮVODCE:

Leave a Response