Recepty na jídlo

Křupavé tartaletky se špenátem a ricottou v listovém těstě – lahodná pochoutka

220views

Připravte si tyto křupavé tartaletky se špenátem a ricottou, které se hodí pro každou příležitost. Jemná náplň ze špenátu a ricotty zabalená do křupavého listového těsta vytváří neodolatelnou kombinaci chutí a textur. Tento recept je jednoduchý na přípravu, ale zároveň velmi elegantní a chutný. Tartaletky se skvěle hodí jako předkrm, lehký oběd nebo stylové občerstvení na večírek. Překvapte své hosty touto lahodnou pochoutkou, která se zaručeně stane hitem!

Pokud máte také nějaký oblíbený recept, nezapomeňte ho zveřejnit v naší skupině na Facebooku.


Tartaletky se špenátem a ricottou z listového těsta

Co budeme potřebovat:

Pozadí:

  • 275 g listového těsta (francouzský styl)

Náplň:

  • Olej – na smažení
  • 1 šalotka
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g čerstvého nebo rozmrazeného špenátu (důkladně osušeného)
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • špetka muškátového oříšku
  • 125 g sýra ricotta

Ostatní:

  • rozpuštěné máslo – na potření vrchní části koláče
  • sůl + mletý černý pepř – na závěrečné posypání

Na zdobení:

  • Mandlové vločky
  • vlašské ořechy

Jak budeme postupovat:

1. Souvislosti: Připravte si listové těsto tak, že ho jemně rozválíte a pomocí pokličky a nože o průměru 18 cm vytvarujete 2 velká kola.

2. Pečeme v předehřáté troubě 6-7 minut při 220 °C dozlatova. Po upečení by měly být krásně měkké a nadýchané.

3. Název: Do pánve s rozehřátým olejem vložte nadrobno nakrájenou šalotku a na mírném ohni ji několik minut smažte. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a společně orestujte. Nakonec vmíchejte špenát a dochuťte solí, mletým černým pepřem a muškátovým oříškem.

4. Po uvaření přendejte do mísy a vmíchejte sýr ricotta – důkladně promíchejte.

5. Na jednu tartaletku rozetřete špenátovo-ricottovou náplň a přiklopte ji druhou tartaletkou.

6. Nakonec potřete vrchní část tartaletky rozpuštěným máslem, posypte solí a černým pepřem a ozdobte mandlovými lupínky a vlašskými ořechy.

Podávejte je s láskou, skvělou chutí a potěšením.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO PRŮVODCE:

Leave a Response