Recepty na jídlo

Lahodná křupavá pochoutka z kynutého těsta s rajčatovým protlakem a sýrovou náplní s bylinkami.

145views

Křupavá pochoutka z kynutého těsta s rajčatovým protlakem, sýrovou náplní s petrželkou a koprem je chutná a snadno připravitelná svačinka, která se skvěle hodí na oslavy i jako rychlá večeře ke sledování televize. Připravte se na kombinaci křupavého povrchu těsta s výraznou chutí rajčatového protlaku, lahodného sýra čedar, čerstvé petrželky a kopru. Zvládne to každý! Pojďme na to!

Pokud máte i vy nějaký oblíbený recept, určitě o něm napište do naší skupiny na Facebooku a také navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.


Kváskové placičky s rajčatovým protlakem, sýrovou náplní s petrželkou a koprem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 1 vejce
  • 1/2 šálku rostlinného oleje (100 ml)
  • 1 šálek teplého mléka (200 ml)
  • 1 šálek teplé vody (200 ml)
  • 1 balíček sušeného droždí (10 g)
  • 1 lžíce krystalového cukru (20 g)
  • 5,5 šálku mouky (600 g)
  • 1 čajová lžička soli (8 g)

Další

  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku (50 g)
  • 1 žloutek + 40 g rozpuštěného másla – na potření

Náplň:

  • 300 g sýra čedar
  • čerstvá petrželka – podle chuti
  • čerstvý kopr – podle chuti

Jak postupovat:

1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přidejte rostlinný olej, teplé mléko, teplou vodu a přidejte sušené droždí a cukr – prošlehejte/míchejte. Nakonec přisypeme mouku a sůl. Dobře promíchejte a rukama vypracujte vláčné a hladké těsto.

2. Poté mísu přikryjeme fólií a necháme na teplém místě 30-40 minut kynout. Po 40 minutách byste měli mít nadýchané a pružné těsto.

3. Poté těsto rozdělte na 2 stejné díly a na pomoučeném povrchu je pomocí válečku rozválejte na velký čtverec. Potřeme rajčatovým protlakem, posypeme strouhaným sýrem čedar, nasekanou čerstvou petrželkou a koprem.

4 Srolujte do špalíku, prsty slepte konce a vrchol a postup opakujte u druhého kusu těsta. Na povrchu rolády udělejte jemné zářezy a potřete ji rozšlehaným žloutkem a rozpuštěným máslem.

5. Nakonec mezi řezy vtlačte špejli, nakrájejte je na plátky a položte je na plech vyložený pergamenem.

6. Pečte je v předehřáté troubě 20-25 minut při 180 °C, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

7. Po upečení je podávejte s láskou, skvělou chutí a potěšením.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO PRŮVODCE:

Leave a Response