Recepty na jídlo

Lahodné kakaové kuličky plněné šlehačkou a ovocem

170views

Objevte neodolatelný dezert, který kombinuje bohatou chuť kakaa s lehkou šlehačkou a čerstvým ovocem. Tyto kakaové kuličky jsou ideální pro každou příležitost, ať už hledáte rychlou sladkost k odpolední kávě, nebo elegantní dezert na oslavu. Snadná příprava a lahodná chuť zaručeně potěší vaše chuťové buňky i vaše hosty.

Pokud máte také svůj oblíbený recept, nezapomeňte nám o něm říct v naší skupině na Facebooku.


Kakaové kuličky plněné šlehačkou a ovocem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 80 g cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 150 ml oleje
  • 120 ml mléka
  • 200 g mouky
  • 20 g kakaa
  • 10 g prášku do pečiva

Impregnace:

  • 20 ml pomerančové šťávy

Smetana:

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 50 g moučkového cukru
  • 10 g vanilkového cukru

Bobulová náplň:

  • 450 g mražených bobulí
  • 100 g cukru
  • 40 g kukuřičného škrobu + 40 ml vody
  • 10 ml citronové šťávy

Ostatní:

  • Okraje zbývajících konců těsta nastrouhejte.
  • moučkový cukr – na posypání

Jak postupovat:

1. Těsto: Vejce rozšlehejte v míse, přidejte cukr a vanilkový cukr a vyšlehejte. Poté přilijeme olej a přilijeme mléko – pokračujeme ve šlehání. Poté ve dvou fázích přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Dobře promícháme a nakonec přisypeme zbylou mouku – dobře promícháme.

3. Vzniklé těsto nalijte na pergamenem vyložený plech o rozměrech 35 x 45 cm, pěkně rozetřete a uhlaďte.

4. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.

5. Po upečení vytvarujte z těsta pomocí skleničky kolečka a napusťte je pomerančovou šťávou.

6. Smetana: Smetanu ke šlehání nalijte do mísy, vmíchejte moučkový cukr a ochuťte vanilkovým cukrem. Šlehejte, dokud není šlehačka nadýchaná. Vzniklý krém přelijte do zdobicího sáčku a na dně vytvořte vlnky.

7. Ovocná náplň: Mražené bobule vložte do hrnce na sporák a přidejte cukr – míchejte a vařte na mírném ohni do změknutí. Poté náplň rozmixujeme ručním mixérem na pyré a přidáme kukuřičný škrob smíchaný s vodou – dobře promícháme. Dochutíme dalším množstvím citronové šťávy a za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.

8. Po uvaření přendejte náplň do zdobicího sáčku a rozetřete ji do středu koláče, poté znovu naneste krém ve vlnách a vytvarujte vršky.

9. Mezitím vložte zbývající okraje upečeného těsta do kuchyňského robotu, rozemelte je na jemný písek a přendejte do mísy.

10. Poté v nich obalte koláčky a posypte je moučkovým cukrem.

Podávejte je s láskou, skvělou chutí a elegancí.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO PRŮVODCE:

Leave a Response