Objevte neodolatelný dezert, který kombinuje bohatou chuť kakaa s lehkou šlehačkou a čerstvým ovocem. Tyto kakaové kuličky jsou ideální pro každou příležitost, ať už hledáte rychlou sladkost k odpolední kávě, nebo elegantní dezert na oslavu. Snadná příprava a lahodná chuť zaručeně potěší vaše chuťové buňky i vaše hosty.
Pokud máte také svůj oblíbený recept, nezapomeňte nám o něm říct v naší skupině na Facebooku.
Kakaové kuličky plněné šlehačkou a ovocem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce
- 80 g cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 150 ml oleje
- 120 ml mléka
- 200 g mouky
- 20 g kakaa
- 10 g prášku do pečiva
Impregnace:
- 20 ml pomerančové šťávy
Smetana:
- 400 ml smetany ke šlehání
- 50 g moučkového cukru
- 10 g vanilkového cukru
Bobulová náplň:
- 450 g mražených bobulí
- 100 g cukru
- 40 g kukuřičného škrobu + 40 ml vody
- 10 ml citronové šťávy
Ostatní:
- Okraje zbývajících konců těsta nastrouhejte.
- moučkový cukr – na posypání
Jak postupovat:
1. Těsto: Vejce rozšlehejte v míse, přidejte cukr a vanilkový cukr a vyšlehejte. Poté přilijeme olej a přilijeme mléko – pokračujeme ve šlehání. Poté ve dvou fázích přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Dobře promícháme a nakonec přisypeme zbylou mouku – dobře promícháme.
3. Vzniklé těsto nalijte na pergamenem vyložený plech o rozměrech 35 x 45 cm, pěkně rozetřete a uhlaďte.
4. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
5. Po upečení vytvarujte z těsta pomocí skleničky kolečka a napusťte je pomerančovou šťávou.
6. Smetana: Smetanu ke šlehání nalijte do mísy, vmíchejte moučkový cukr a ochuťte vanilkovým cukrem. Šlehejte, dokud není šlehačka nadýchaná. Vzniklý krém přelijte do zdobicího sáčku a na dně vytvořte vlnky.
7. Ovocná náplň: Mražené bobule vložte do hrnce na sporák a přidejte cukr – míchejte a vařte na mírném ohni do změknutí. Poté náplň rozmixujeme ručním mixérem na pyré a přidáme kukuřičný škrob smíchaný s vodou – dobře promícháme. Dochutíme dalším množstvím citronové šťávy a za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.
8. Po uvaření přendejte náplň do zdobicího sáčku a rozetřete ji do středu koláče, poté znovu naneste krém ve vlnách a vytvarujte vršky.
9. Mezitím vložte zbývající okraje upečeného těsta do kuchyňského robotu, rozemelte je na jemný písek a přendejte do mísy.
10. Poté v nich obalte koláčky a posypte je moučkovým cukrem.
Podávejte je s láskou, skvělou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!