Recepty na jídlo

Luxusní dezert zebra z kakaa, zakysané smetany a kondenzovaného mléka – lahůdka na stole!

154views

Nejlepší dezerty jsou obvykle ty nejjemnější s jednoduchou přípravou. Dnes si připravíme luxusní zebří dezert s kakaem, zakysanou smetanou a kondenzovaným mlékem. Tento dezert je velmi lahodný, každé sousto, které ochutnáte, se vám bude rozplývat v ústech. S šálkem lahodné kávy se budete cítit jako na obláčku.

Pokud máte také nějaký oblíbený recept, nezapomeňte ho zveřejnit v naší skupině na Facebooku a navštěvujte skupinu, kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.


Dezert Zebra s kakaem, zakysanou smetanou a kondenzovaným mlékem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 65 g mouky
  • 10 g kakaa
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 70 g cukru
  • 30 ml mléka
  • 20 g rozpuštěného másla
  • 10 g medu

Dvoubarevný krém:

  • 20 g želatiny + 100 ml mléka
  • 50 g kakaa + 100 ml vroucí vody
  • 500 g zakysané smetany + 300 g kondenzovaného mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • rozpuštěné kakao/čokoláda – podle chuti

Jak postupovat:

1.

2. Těsto: Vejce rozšlehejte v míse, přidejte špetku soli a přisypte cukr – vyšlehejte. Poté přidáme mléko, rozpuštěné máslo a med – pokračujeme ve šlehání. Nakonec vmíchejte prosáté suché přísady: mouku a kakao a pokračujte ve šlehání.

3. Vzniklé těsto nalijte do formy o průměru 22 cm vyložené fólií, kterou položíte na plech vyložený pergamenem, rozetřete a uhlaďte.

4. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut při 170 °C. Po upečení těsto vyjměte z obruče a pomocí menší obruče o průměru 20 cm vyložené dortovou fólií vytvořte kruh a položte jej na talíř.

5. Smetana: Nalijte mléko do sklenice a přisypte želatinu – dobře promíchejte.

6. Do jedné misky nasypeme kakao, zalijeme ho vroucí vodou a promícháme.

7. Do druhé mísy nalijte zakysanou smetanu a přilijte kondenzované mléko – dobře promíchejte.

6. Do nádoby nalijte smetanu ke šlehání – ušlehejte ji do tuha a přelijte ji do mísy se zakysanou smetanou a kondenzovaným mlékem. Dobře promíchejte a nakonec přilijte rozpuštěnou želatinu a mléko – důkladně prošlehejte.

7. Smetanu nalijte do 2 misek a do jedné misky nalijte rozpuštěnou čokoládu nebo kakao – dobře promíchejte.

8. Poté pomocí naběračky střídavě nalévejte krém na těsto ve tvaru spirálové obruče zebry a dejte na 3-4 hodiny do lednice ztuhnout.

9. Luxusní zebří dezert z kakaa, zakysané smetany a kondenzovaného mléka podávejte s láskou, skvělou chutí a elegancí.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

Leave a Response