Výborné palačinky bez mouky. Tato přísada, která v palačinkovém těstě nahrazuje mouku, je rozhodně doma…
Chcete-li mít nepoddajné a lepivé palačinkové těsto, použijte tuto tajnou přísadu a už nikdy se o něj nebudete muset starat:
jsou pokrmem, který je velmi univerzální. Nejčastěji se připravují na sladko, ale stejně často se podávají i na slano. Náš tip se hodí na sladkou verzi. Podívejte se na naše dva recepty na palačinky s touto ingrediencí použitou místo mouky. Je to super varianta sladké snídaně nebo večeře.
Co přidat do palačinek místo mouky?
Palačinky jsou pokrm, který se hodí ke každému jídlu během dne. Můžete si je připravit k snídani, obědu, večeři nebo jako svačinu během dne. Palačinky jsou také velmi univerzální a můžete do nich elegantně přidat cokoli, co máte rádi.
Recept na klasické palačinky se skládá z pšeničné mouky, mléka/vody, vajec a cukru. Existuje mnoho receptů, které tento základní seznam ingrediencí vylepšují a upravují. Pokaždé tak vznikne něco nového. Některé postupy doporučují přidávat do palačinek perlivou minerální vodu, jiné ušlehané bílky a další prášek do pečiva nebo jedlou sodu.
Tentokrát to bude… pudink! Palačinky s pudinkovým práškem jsou vynikající. Mají velmi jemnou konzistenci, jsou pružné a skvěle chutnají. Protože pudink souvisí spíše s dezerty, palačinky s pudinkovým práškem by jako slaná verze dobře nefungovaly. Palačinky s pudinkem jsou dobrou volbou spíše pro sladké jídlo.
Oblíbené jídlo všech dětí a většiny dospělých máme vždy po ruce. Stačí vejce, mouka a mléko a základní palačinkové těsto je hotové. Přijďte se se svými sny podívat, zda je připravujete správně.
Recept na pudinkové palačinky
Pružné, elastické, měkké, jemné, lahodné…. Můžete pokračovat dál a dál. Palačinky s pudinkem opravdu potěší. Takový dezert je ideální způsob, jak si dopřát něco sladkého pro každého. Každý, kdo tyto palačinky ochutná, si bude říkat o další.
Těsto na 6 palačinek s pudinkovým práškem připravíte smícháním následujících surovin:
- balíček pudinku (40 g)
- vejce (M)
- 200 ml mléka
- 2 lžíce oleje
Lze pudink v palačinkovém těstě kombinovat s moukou?
Palačinky můžete připravovat z mouky i pudinku – současně. Jsou stejně chutné.
Na 6 porcí budete potřebovat:
- balíček pudinku (40 g)
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 vejce
- 200 ml mléka
- 2 lžíce oleje
Pudinkové palačinky jsou vynikající i druhý den.
Palačinky jsou jídlo, které je skvělé jak teplé, tak studené. Obě varianty jsou stejně skvělé. Hotové palačinky, které se hned nesní, jsou velmi dobré ohřáté na másle nebo oleji. Pak jsou opět křupavé a úžasně chutné.
Pudinkové palačinky jsou nejlepší s marmeládou, tvarohem, čerstvým ovocem, džemem, marmeládou, dušeným ovocem, šlehačkou, čokoládovým krémem, různými omáčkami, posypkami…
Pokud chcete při přípravě palačinek pro celou rodinu ušetřit čas a energii, určitě vyzkoušejte palačinky z trouby:
Zdroj: Vychutnejte si palačinky z lívanců, které se připravují v restauraci ONP / Paulina Lipińska.