Recepty na jídlo

Rychlá večerní svačina z listového těsta plněná salámem a sýrem

172views

Čekáte návštěvu přátel a nevíte, co připravit jako rychlé pohoštění? Pak neváhejte a připravte si k předkrmům toto – lahodné listové těsto plněné sýrem a salámem. Příprava je velmi rychlá a snadná a tento lahodný pokrm jistě všechny potěší.

Rychlá večerní svačinka z listového těsta plněná salámem a sýrem

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 400 g listového těsta
  • 100 g rajčatové omáčky
  • 5 g soli
  • 20 ml olivového oleje
  • sezamová semínka – podle chuti
  • 100 g parmezánu

Další:

  • 400 g listového těsta
  • 200 g lisovaného sýra
  • 150 g salámu
  • 1 vejce/žloutek – na potření

Ostatní:

  • trochu mouky – na posypání těsta
  • sezamová semínka – na zdobení
  • mák – na zdobení

Dresink – omáčka:

  • 30 g másla
  • 25 g mouky
  • 200 ml piva
  • 100 g strouhaného sýra
  • 3 g soli
  • špetka chilli nebo podle chuti

Jak postupovat:

1. Rajčatovou omáčku nalijte do mísy, osolte a přidejte olivový olej – dobře promíchejte.

2. Vzniklou omáčku rozetřeme na 1/2 plátu listového těsta, posypeme sezamovými semínky a nastrouhaným parmazánem.

3. Poté plátky přeložíme a pomocí válečku vytvarujeme do čtverců a přikryjeme pergamenem.

4. Připravte si druhé listové těsto. Položte 1/2 plátků lisovaného sýra pěkně vedle sebe a poté na ně hustě naaranžujte kolečka salámu.

5. Poté plátky přeložte a pomocí válečku vytvarujte do čtverců a přikryjte pergamenem.

6. Položte je na plech a pergamen rozřízněte napůl, poté oba pláty potřete rozšlehaným vejcem/žloutkem, aby krásně zezlátly.

7. První listové těsto posypeme sezamovými semínky a druhé listové těsto mákem.

8. Pečte je v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.

9. Dresink – omáčka: Mezitím dejte do hrnce máslo a přidejte mouku – míchejte a vařte na mírném ohni, dokud se neobjeví první bublinky, a přidejte pivo – pokračujte v míchání a přidejte nastrouhaný sýr – promíchejte. Osolíme a podle chuti můžeme přidat trochu chilli.

10. Podávejte je s láskou, skvělou chutí a radostí.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO PRŮVODCE:

Leave a Response