Blog

Bobkový list pod polštářem pro zdravý spánek

Dried Laurel Leaves
5.5kviews

Bobkový list je koření, skutečný bobkový list. V kuchyni ho používáme zcela běžně k přípravě vývarů, omáček, při nakládání zeleniny nebo hub. V jižních zemích je oblíbený také při podávání ryb. Bobkový list se však kromě kuchyně dá použít i jinak.

Bobkový list pod polštářem pro klidný spánek

Naše babičky věděly, že bobkový list má uklidňující účinky a velmi příznivě působí na nervovou soustavu, a proto dávaly bobkový list pod polštář. Jeho vůně se pak během noci uvolňovala, což člověka uklidnilo a umožnilo mu klidně spát.

Další zdravotní výhody

Vavřínové listy podporují trávení, ulevují při nadýmání, zácpě a průjmu, zklidňují žaludek a střeva. Povzbuzuje močení a zabraňuje tvorbě ledvinových kamenů a je podpůrným prostředkem při léčbě cukrovky. Působí blahodárně na srdce a plíce. Má antioxidační a protirakovinné účinky. Snižuje také záněty a urychluje hojení ran.

Voda z bobkových listů

Poté, co se dozvíte, co je to zázračný bobkový list, bude lepší naučit se ho připravovat různými způsoby. Například voda z bobkového listu zahání nachlazení, kašel a chřipku, pomáhá při hubnutí, zmírňuje bolesti svalů a kloubů, snižuje krevní tlak a cholesterol. K její přípravě potřebujeme pouze vodu a 2-3 bobkové listy. Nakrájíme je na malé kousky a nasypeme do hrnce s vroucí vodou, necháme přes noc a druhý den vodu přecedíme.

Čaj se skořicí a bobkovým listem

Zdravé, plné antioxidantů, výborný pomocník při hubnutí. Uvařte vodu (3-4 šálky). Po uvaření přidejte 3-4 bobkové listy a buď tyčinku skořice, nebo lžíci skořicového prášku. Vařte 10-20 minut, sceďte a mírně oslaďte medem.

Leave a Response