Blog

Už nikdy nebudu zapínat pračku na 40 stupňů. Obrovská chyba, varoval opravář praček Bohemia

95views

 

Tradiční nastavení teploty praní prádla na 40 stupňů Celsia se stává minulostí. Opraváři praček a odborníci na textil nám otevírají oči, jak skutečně pracujeme s našimi pomocníky v domácnosti a co můžeme dělat lépe. Je čas přehodnotit naše zvyky a zaměřit se na metody, které přinášejí nejen čistší prádlo, ale také úspory pro naši peněženku.

Vyšší teploty, větší čistota

Praní při vyšších teplotách, než je běžných 40 °C, odstraňuje nečistoty a bakterie účinněji. To je důležité zejména pro alergiky nebo domácnosti s malými dětmi, kde je hygiena náročnější. Vyšší teplota vody znamená hlubší proniknutí do vláken a odstranění i těch nejodolnějších skvrn. Odstranění odolných skvrn a bakterií vyžaduje více než šetrné prací cykly. Zde se jako účinný nástroj osvědčují teploty nad 40 °C.

Údržba pračky jako bonus

Nejde jen o výsledky praní. Praní při vyšších teplotách může mít pozitivní vliv i na samotnou pračku, protože pomáhá předcházet usazování vodního kamene a dalších nečistot ve vnitřních částech pračky. Pravidelné praní při teplotách nad 60 °C může prodloužit životnost spotřebiče.

Už nikdy nebudu zapínat pračku na 40 stupňů. Obrovská chyba, varoval opravář praček Bohemia

Energetická bilance a péče o tkaniny

Je pravda, že praní při vyšších teplotách může znamenat vyšší spotřebu energie. Moderní pračky jsou však stále účinnější a rozdíl v konečné energetické bilanci nemusí být tak významný. Je také důležité zvolit správné programy a teploty praní pro daný typ tkaniny, aby nedošlo k jejímu poškození.

Svět praní se neustále vyvíjí a s ním i naše chápání toho, co je pro naše oblečení a pračky nejlepší. Praní při vyšších teplotách nabízí mnoho výhod, od účinnějšího praní až po dlouhodobou úsporu energie. Jak říká známý opravář prádla, je čas opustit zastaralé zvyky a přizpůsobit se novým poznatkům pro lepší a udržitelnější péči o naše domácnosti.

 

Leave a Response