Chystáte se na večírek nebo setkání a chtěli byste s sebou něco přinést? Pak jste na správném místě! Dnes si společně připravíme bramborové lupínky s petrželkou a sýrem mozzarella. Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý a výsledkem je křupavé občerstvení obohacené o čerstvou petrželku a sýr mozzarella. Pusťte se do přípravy! Jdeme na to!
Navštivte také naši skupinu na Facebooku , kde každý den najdete skvělé tipy na slaná jídla.
Bramborová křupavá pochoutka s petrželkou a sýrem mozzarella
Co budeme potřebovat:
Bramborové těsto:
- 3 vařené brambory
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 100 g sýra mozzarella
- sůl – podle chuti
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- Mouka – k posypání čisté plochy
- olivový olej – na smažení
Dresink:
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžíce majonézy
Jak postupovat:
1. Bramborové těsto: Nakrájené brambory vložte do hrnce a vařte na mírném ohni do měkka.
2. Po uvaření je scedíme a přendáme do mísy, rozmačkáme na pyré, přidáme nadrobno nasekanou čerstvou petrželku, nastrouhaný sýr mozzarella a osolíme – promícháme. Dále přidáme kukuřičný škrob a ochutíme mletým černým pepřem – dobře promícháme a vypracujeme těsto.
3. Poté těsto rozdělíme na 2 stejné díly a položíme na čistou plochu posypanou moukou. Pomocí válečku ho rozválejte, pak zarovnejte okraje a vytvarujte z něj malé čtverečky, které vložte na pánev s rozpáleným olejem – smažte z každé strany dozlatova a dokřupava.
4. Oblékání: Do dresingové misky dejte zakysanou smetanu, přidejte kečup, přilijte sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, poté dochuťte vločkami červené papriky a majonézou – promíchejte a dresing je hotový!
5. Po usmažení je podávejte s připraveným dresinkem a hlavně s velkou láskou a nadšením.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!
Pokud máte také nějaký oblíbený recept, určitě ho napište do naší skupiny na Facebooku a navštivte ji, kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.