
Pokud byla jedna okurka hořká, neznamená to, že celá úroda bude stejně nechutná.
Stačí podniknout kroky k záchraně úrody. Zde je několik rad, které vám pomohou situaci napravit a na hořkou zeleninu zapomenout.
Za prvé, nezalévejte podle plánu, ale podle potřeby a pouze teplou vodou.
Má se za to, že příznivá vlhkost vzduchu pro okurky je asi 80-90 % a vlhkost půdy není vyšší než 80 %.
Za druhé, pokud jsou okurky hořké, je nutné je hnojit.
A neměli byste se nechat unést výhradně minerálními hnojivy. Okurky mají rády biohumus, kompost a humus, popel.
Během celého vegetačního období se okurky přihnojují jednou za 2-3 týdny s důrazem na draslík a fosfor.
Za třetí, sledujte teplotu vzduchu ve skleníku – měla by být příjemná.
V horkém počasí jsou okurky zastíněné, a když teplota ve skleníku klesne, zavřete dveře a okna a schovejte výsadby na záhonech pod spunbond.
Za čtvrté proveďte ošetření proti škůdcům a chorobám
Proti škůdcům se zelinářům doporučuje používat biologické insekticidy „Fitoverm“, „Bitoxybacillin“ a další.
Pokud jsou nemocné listy, jsou odstraněny, pak použijte biologické přípravky – „Phytosporin-M“, „Gamair“,
„Sporobacterin“ a další podobné přípravky.
Dříve jsme si řekli, zda je nutné zalévat .