Blog

Křupavé zlatavé listové těsto plněné zakysanou smetanou, skořicí a lesními plody – mňam!

79views

Křupavé zlatavé listové těsto plněné zakysanou smetanou, skořicí a lesními plody je dokonalou sladkou pochoutkou pro každou příležitost. V tomto dezertu se snoubí jemnost zakysané smetany, aromatická chuť skořice a svěží šťavnatost lesních plodů, to vše zabalené do křupavého listového těsta. Jeho příprava je rychlá a snadná, ideální pro chvíle, kdy chcete své blízké pohostit něčím výjimečným. Vychutnejte si každé sousto této neodolatelné mňamky!

Pokud máte také nějaký oblíbený recept, nezapomeňte o něm napsat do naší skupiny na Facebooku a navštěvujte skupinu, kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.


Křupavá zlatavá dobrota z listového těsta plněná zakysanou smetanou, skořicí, lesními plody, arašídy a mandlovými lupínky.

Co budeme potřebovat:

Pozadí:

Plnění:

  • 30 g zakysané smetany – na potření těsta
  • 2 g mleté skořice – na posypání a dochucení
  • 50 ml rozpuštěného másla – na závěrečné potření
  • 50 g měkkého másla – na potření druhé 1/2 těsta
  • 100 g pražených nasekaných arašídů
  • 30 g mandlových vloček

Směs bobulí:

  • 500 g mražených bobulovin
  • 50 g medu
  • 50 g kukuřičného škrobu

Na zdobení a posypání:


Jak postupovat:

1. Souvislosti: Připravte si listové těsto tak, že ho jemně rozválíte válečkem a vykrajovátkem vykrojíte. Jednu polovinu těsta potřete zakysanou smetanou a posypte mletou skořicí.

2. Název: Mražené bobule vložte do hrnce na sporák – promíchejte a vařte asi 10 minut na mírném ohni do změknutí, poté ochuťte medem – promíchejte a vařte dál. Nakonec přidáme kukuřičný škrob – promícháme a vaříme do zhoustnutí. Jakmile je náplň z bobulí uvařená, přendejte ji do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte chvíli vychladnout.

3. Jakmile bobulová náplň vychladne, rozetřete ji na polovinu listového těsta potřeného zakysanou smetanou a skořicí.

4. Poté druhou 1/2 těsta potřeme měkkým máslem, posypeme praženými nasekanými arašídy a mandlovými lupínky.

5. Poté obě poloviny těsta přeložíme k sobě, konce slepíme prsty a vidličkou. Konce zarovnejte a postup opakujte i u druhého listového těsta.

6. Položte na plech vyložený pergamenem, propíchejte vidličkou a potřete rozpuštěným máslem.

7. Pečte je v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

8. Po upečení je posypeme moučkovým cukrem a podáváme s láskou, skvělou chutí a radostí.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO PRŮVODCE:

Leave a Response