Blog

Lilky na zahradě mé tchyně dávají bohatou úrodu, ale mně vždycky uhynou. Teď mi prozradila své tajemství

51views

 

Pokud rádi zahradničíte a pěstujete vedle rajčat, paprik a okurek také lilky, mohla by to být vhodná doba. Připravili jsme pro vás přehled toho, co lilky potřebují, aby se jim na zahradě dařilo a poskytovaly bohatou úrodu. Zůstaňte naladěni!

Péče o lilek

Pro správný růst lilků je nutné zajistit správné množství vody, která půdu nasákne do hloubky 15 cm, a podpoří tak rozvoj hlubokého kořenového systému rostliny. Chcete-li vodu používat šetrně, umístěte zavlažovací trubky nebo kapací systémy přímo k základně rostliny, abyste ji nasměrovali tam, kde je potřeba. Pokud nechcete za takový zavlažovací systém utrácet velké peníze, můžete samozřejmě použít i jednoduchou konvičku.

Plevele na zahradě neustále soupeří s rostlinami o světlo, potravu a vodu. K odstraňování plevele používejte ruční nářadí, jako jsou plecí vidle nebo motyčka, a odřezané plevele, pokud ještě nevytvořily semena, kompostujte.

Mulčování spodních částí rostlin omezuje výskyt plevelů a pomáhá udržet vláhu. Pokud je mulč organický, časem se rozloží a zlepší kvalitu půdy.

Lilek má rád půdu bohatou na živiny. Od začátku kvetení mu každý týden dopřejte tekuté, vyvážené organické hnojivo ze zálivky nebo postřikem během vegetace.

Leave a Response