Blog

Naučte se tyto lidové recepty na přirozeně výživná rajčata

85views

Rajčata je třeba přikrmovat nejčastěji 14 až 16 dní po přesazení sazenic a tento postup opakovat každé 2 týdny až do konce července. Během tohoto období je důležité dodat rostlinám všechny potřebné živiny.

Oblíbené lidové metody krmení rajčat

1. Krmení jódem

Přídavek jódu nejen urychluje jejich dozrávání, ale také je chrání před nebezpečnými chorobami, jako je plíseň. Jednoduchý recept vyžaduje pouze 4 kapky lihového roztoku jódu rozpuštěného v 10 litrech vody, kterým se zalévá kořenový systém rajčat.

2. Přihnojování dřevěným popelem

Dřevěný popel je známým přírodním zdrojem minerálních látek, které jsou nezbytné pro růst rostlin. Můžete jej použít jako tekutý roztok i jako hnojivo. Recept spočívá v rozpuštění šálku popela v 10 litrech vody a zalití záhonů nebo například v rozpuštění 300 g popela ve 3 litrech vody k postřiku listů rajčat.

3. Krmení kvasnicemi

Kvasinky jsou známé svými růst stimulujícími vlastnostmi. Můžete použít čerstvé i sušené droždí. Jeden z receptů zahrnuje rozpuštění 100 g čerstvých kvasnic v 10 litrech vody a zalití kořenového systému rajčat vzniklým roztokem.

4. Krmení kuřecím hnojem

Slepičí trus je bohatý na dusík a fosfor, které jsou klíčové pro růst rajčat. Jednoduchý recept spočívá v rozpuštění slepičího hnoje ve vodě a zalití kořenového systému rajčat vzniklým roztokem.

5. Krmení hnojem skotu

Hnůj skotu je dalším účinným přírodním hnojivem, které obsahuje mnoho prospěšných živin. Roztok hovězího hnoje se připraví tak, že se nepropálený hnůj zalije vodou a nechá se zkvasit. Vzniklý roztok se používá k zalévání kořenového systému rajčat.

6. Krmení mladými kopřivami

Mladé kopřivy obsahují velké množství dusíku, draslíku a železa, které jsou vynikající pro růst rostlin. Kopřivový roztok se připraví tak, že se mladé kopřivy zalijí vodou a nechají se zkvasit. Vzniklý roztok se používá k zalévání kořenového systému rajčat.

Používání lidových receptů k výživě rajčat je účinný a ekologický způsob, jak zajistit jejich zdravý růst a vysoké výnosy. Experimentujte s různými metodami a zjistěte, která z nich vašim rostlinám nejlépe vyhovuje.

Leave a Response