Blog

Sbohem hromadění ledu v mrazáku: jednoduchý trik, jak ho udržet čistý a nepustit ho do mrazáku

53views

 

Na mrazák se v poslední době stala jedním z nejdůležitějších domácích spotřebičů v domácnostech po celém světě. V dnešní době je nepostradatelnou součástí našich kuchyní. Jejich hlavní funkcí je dlouhodobé skladování zmrazených potravin a dalších produktů.

Přesto je třeba vzít v úvahu, že pro zajištění toho, aby se mraznička fungovala Je třeba provést řadu preventivních úkonů a úkonů souvisejících s péčí. Jak se v průběhu let ukázalo, hromadění ledu v mrazničce může nepříznivě ovlivnit její provoz, snížit její chladicí výkon nebo zvýšit spotřebu energie.

Led může negativně ovlivnit funkčnost mrazničky. Skutečnost je však taková, že v mnoha případech je obtížné jeho vzniku zabránit. Jednou z hlavních bolestí hlavy lidí, kteří se snaží udržovat tento spotřebič v čistotě, je zabránit vzniku ledu. A pravdou je, že k tomu je třeba přijmout řadu preventivních opatření.

Obrázek vnitřku mrazničky.

Vzhled ledu v mrazničce je normální. Existuje však trik, jak se mu vyhnout tvorbě vrstev, zejména na bocích mrazicího prostoru. a na dně. Klíč je v nepřetěžovat ji a pravidelně ji rozmrazovat.

Nedodržení těchto doporučení může bránit cirkulaci studeného vzduchu a v důsledku toho může vést k následujícím problémům mohou se tvořit ledové kry. Proto je nutné se těmto činnostem vyhnout, aby se v mrazničce netvořil led.

To však není jediné doporučení, jak se vyhnout ledu v mrazáku. Abyste jej neúnavně udržovali, je dalším tipem např. potraviny zabalit ve vzduchotěsných nádobách a používejte potravinovou fólii.

Těmito dvěma jednoduchými kroky dosáhnete snížit vlhkost a tím zabraňují tvorbě ledových vrstev, které mohou mít negativní vliv na provoz mrazničky.

 

Kromě toho je důležité pravidelně kontrolovat a čistit větrací kanály. Tím zajistíte, že správnou cirkulaci vzduchu a tím zabránit tvorbě ledových vrstev. Doporučuje se také spotřebič odmrazit alespoň jednou ročně nebo když je vrstva ledu větší než 5 milimetrů.

Je třeba mít na paměti, že pokud je mraznička příliš otevřená, vniká do ní vzduch, který kondenzuje a následně se mění v led. Tomu je třeba se vyhnout, protože se tím prodlouží životnost mrazničky a také se tím zabrání jejímu zamrznutí. Tím se prodlouží její životnost a zajistí se její správná funkce. Vrstva ledu o tloušťce 3 cm může zvýšit spotřebu spotřebiče o 30 %.

Jak mohu odstranit led ze stěn mrazničky?

Jak bylo uvedeno výše, existuje řada kroků, které je třeba provést, abyste mohli zabránit nadměrnému množství ledu v mrazničce. Pokud však tyto úkony nebyly provedeny a v mrazničce se hromadí led, existuje několik tipů a triků, jak se vytvořených vrstev zbavit.

Jedním z nich je vypnutí rozmrazit, vyjměte potraviny a nechte nahromaděný led roztát. Pokud chcete tento proces urychlit, můžete dovnitř vložit misku s horkou vodou nebo použít fén. Jakmile led roztaje, můžete jej odstranit.

(Jedná se o jednoduchý japonský zvyk, jak lépe spát a šťastněji se probouzet: ve Španělsku se nepraktikuje).

Pokud však jde o odstraňování nahromaděného ledu, je třeba se vyvarovat určitých činností, které by mohly poškodit spotřebič. Jedním z nich je snaha odstranit led ostrými předměty, protože mohou způsobit poškození stěn nebo dokonce perforovat chladicí okruh.

Co se stane, když se led objeví na zadní straně?

Výskyt ledu na bočních stěnách mrazničky je běžným jevem. Pokud se však vrstvy ledu objeví na zadní straně spotřebiče, je možné, že spotřebič utrpěl poškození. problém v chladicím systému.

V takovém případě zkontrolujte, zda je chladicí systém umístěn mimo zdroje tepla a zda jsou těsnění dveří v bezvadném stavu. Pokud tomu tak není, je vhodné zavolat technika, který poškození posoudí.

V případě námrazy na bočních stěnách jde obvykle o důsledek nadměrné vlhkosti. A k tomu obvykle dochází, když horké potraviny uvnitř mrazničky. Proto se doporučuje potraviny před vložením do mrazničky zchladit.

Leave a Response