Blog

Toto ovoce má nejnižší obsah cukru

68views

Odbornice na výživu Amy Brownsteinová říká, že existují nejméně 4 druhy ovoce, které obsahují nejméně cukru. Jsou to grapefruity, jahody, ostružiny a kiwi.

Ovoce s nejnižším obsahem cukru

Na prvním místě je grapefruit. Toto tropické ovoce má nízký obsah cukru, ale vysoký obsah polyfenolů, které zabraňují vzniku cukrovky a také pomáhají regulovat krevní tlak. Kromě toho ovoce obsahuje vitamin A, prvek, který je zodpovědný za dobrý zrak, silnou imunitu a pevné kosti.

Jahody můžete zařadit do svého jídelníčku, pokud si hlídáte množství konzumovaného cukru. Ovoce prospívá kardiovaskulárnímu systému, snižuje markery zánětu v těle a „špatný“ cholesterol.

Dalším stejně zdravým a nepříliš sladkým ovocem jsou ostružiny. Je bohaté na vitaminy a minerály a podporuje normální hladinu cukru v krvi.

Za pozornost stojí i kiwi. Kromě vitaminů a minerálů ve svém složení obsahuje vlákninu, která je nezbytná pro zdravé trávení.

Jedno ovoce obsahuje velké množství vitaminů PP, E, B1 a B2. Kiwi je bohaté na vitamin C, který zase posiluje imunitní systém, zvyšuje odolnost organismu proti infekcím a posiluje cévy. Kiwi obsahuje poměrně velké množství draslíku a hořčíku (hořčík je známý tím, že reguluje buněčný metabolismus a v kombinaci s vitaminem C podporuje srdeční sval); obsahuje kyselinu tříselnou a enzymy, které rozpouštějí bílkoviny.

Někteří odborníci právem nazývají kiwi vitaminovou bombou. Blahodárné vlastnosti kiwi umožňují spalovat škodlivé tuky v těle, což uvolňuje cévy od krevních sraženin a prodlužuje život. Proto odborníci na výživu doporučují jíst dvě až tři kiwi denně. Již po měsíci se tak snižuje riziko vzniku krevních sraženin i hladina škodlivých mastných kyselin v krvi. U dětí do 12 let je však lepší se tímto ovocem nepřejídat, protože stejně jako každé jiné ovoce může kiwi ve velkém množství způsobit potravinové alergie. Stačí jim jedno ovoce denně.

Nedávné studie prokázaly, že kiwi má protinádorové a antioxidační účinky; zlepšuje fyzickou výkonnost. A v některých zemích ho profesionální sportovci používají jako regenerační a stimulační prostředek.

Velké množství draslíku v kiwi pomůže zvládnout vysoký krevní tlak; vitamin C posiluje organismus. Kiwi pomůže zbavit se pálení žáhy a těžkosti v žaludku (po těžkém jídle). Jeho konzumace je prospěšná v boji proti srdečním chorobám a pomáhá spalovat tuk, který blokuje tepny (snižuje tak riziko vzniku krevních sraženin).

Důležité: Tento článek nenahrazuje vyváženou stravu a konzultaci s odborníkem!

Leave a Response