Blog

Nápoj, po kterém rajčata vyrostou větší a chutnější

4.3kviews

Oblíbený nápoj je oblíbeným hnojivem . Věděli jste, že pivo je nejen oblíbeným alkoholickým nápojem, ale také dobrým hnojivem pro půdu?

K výrobě tohoto nápoje se používá kvalitní obilí a chmel a tyto složky mohou být dobrým hnojivem pro vaše rostliny. Pivo je při správném použití silným organickým hnojivem.

Pivní hnojiva oplývají živinami, které jsou pro kořeny rajčat a paprik mimořádně výživné. Zředěné pivo (1 díl piva a 2 díly vody) můžete nalít přímo na kořeny rostlin, což urychlí jejich růst a zvýší výnos. Z nápoje lze ale také vyrobit účinné a výživné hnojivo.

Hnojivo s pivem k výživě rajčat

K jeho přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • pivo – 750 ml;
  • hnědý cukr – 0,5 kg;
  • močovina – 30 g;

Smíchejte pivo, hnědý cukr a močovinu a přidejte 25 litrů vody. Toto hnojivo by mělo být přidáno ke každému keři rajčat. Metoda podporuje rychlý růst kořenů v půdě a výrazně je posiluje. Nakonec si všimnete, že rajčata budou lépe plodit a samotné plody budou větší. Jedná se o jednoduchou a praktickou metodu, jak zvýšit výnosy rajčat bez použití chemie.

Další účinné způsoby hnojení rajčat

Zkušení zahrádkáři používají kvasnice, které výrazně urychlují růst rostlin a zvyšují jejich produktivitu. K přípravě kvasnicového hnojiva stačí rozpustit 4 polévkové lžíce cukru a 10 g suchých kvasnic v 10 litrech vody. Přísady dobře promíchejte. Poté zřeďte jeden litr tohoto roztoku v 10litrovém kbelíku s vodou a nalijte jej na rostliny již zasazené na záhonech.

Popel je jedním z nejlepších hnojiv pro rostliny, protože se skládá z minerálů, které oxidují půdu. Díky tomu zeleninové plodiny dobře plodí. Popel navíc chrání rostliny před houbovými chorobami. Samozřejmě pokud se jedná o obyčejný popel a nezískává se spalováním škodlivých odpadů. Nejlepší popel ke hnojení se získává spalováním březového, listnatého a jehličnatého dřeva. Nasypte 1 polévkovou lžíci popela do 2 litrů vody a nechte působit 24 hodin. Poté tímto roztokem zalévejte plodiny.

Jód může nejen urychlit růst zeleninových plodin, ale také je chránit před chorobami a parazity. Chcete-li z něj připravit hnojivo, zřeďte 10 ml lahvičku jódu v 10 l vody. Hnojivo bude ještě účinnější, pokud přidáte 10 g fosforu a 20 g draslíku. Vzniklou tekutinou zalijte rostliny v okolí půdy.

Leave a Response