Blog

Dejte ji do lednice a přestane vonět

57views

Představte si, že otevřete lednici a ucítíte výrazný zápach, který vás nutí ji okamžitě zavřít. Bez ohledu na to, jak moc jste pořádkumilovní, nepříjemný zápach z lednice je problém, který zná téměř každý.

Přemýšleli jste někdy, jak s ním účinně bojovat? Máme pro vás dobrou zprávu! Zde je několik domácích prostředků, které vás zbaví nepříjemného zápachu z lednice. Jsou tak jednoduché, že tomu nebudete věřit!

Pravděpodobně vás zajímá, co tento nepříjemný zápach způsobuje. Někdy je to konkrétní výrobek, který stačí odstranit, ale často nedokážeme identifikovat zdroj nepříjemného zápachu. Naše řešení? Domácí pohlcovače zápachu!

Prvním spolehlivým pohlcovačem zápachu na seznamu je jedlá soda. Stačí dát několik lžiček na talířek nebo do otevřené krabičky v lednici a…. zápach zmizí! Je to tak jednoduché. Ale tím to nekončí. Máme pro vás další triky!

Máte rádi kávu? Vaše lednička také! Mletá káva je dalším skvělým pohlcovačem zápachu. Jen se ujistěte, že ji alespoň jednou týdně vyměníte.

Jako pohlcovač zápachu dobře fungují také citrusové plody. Citron nebo pomeranč je snadný způsob, jak neutralizovat nepříjemné pachy v chladničce. Jednoduše do něj vložte rozkrojené ovoce nebo kůru. Jen nezapomeňte, že ovoce se poměrně rychle kazí, takže pokud na něm uvidíte stopy plísně, určitě ho vyhoďte.

Dalším spojencem v boji proti nepříjemným pachům je jablko. Problém pomůže odstranit oloupání ovoce nakrájeného na čtvrtky. V ideálním případě vyměňte jablko každý den za čerstvé.

To jsou jen některé z domácích prostředků, jak se zbavit nepříjemného zápachu v lednici. Můžete také vyzkoušet pohlcovače z prášku do pečiva, hřebíčku, aktivního uhlí nebo dokonce kočičího steliva. Proč tedy ztrácet čas hledáním hotových pohlcovačů pachů v obchodě, když si je můžete snadno vyrobit sami doma? Stačí trocha vynalézavosti.

Leave a Response