Nápoje

Jak připravit ledovou kávu? Pokud se naučíte tento recept, začnete se vyhýbat módním kavárnám a hodně ušetříte.

137views

 

Ledová káva je pochoutka dva v jednom. Především je to skvělý způsob osvěžení v teplých dnech a fantastický dezert, když máte chuť na něco sladkého. Recept na ledovou kávu je jednoduchý a nemusíte utrácet spoustu eur v kavárnách – tu nejlepší ledovou kávu si můžete připravit doma. Hodit se vám budou dvě koření.

Jak připravit ledovou kávu? Pokud se naučíte tento recept, začnete se vyhýbat módním kavárnám a hodně ušetříte.
Recept na skvělou ledovou kávu.
Foto: shutterstock/MR.RAWIN TANPIN

Ledová káva je v horkých dnech skutečným zachráncem, okamžitě osvěží a příjemně „nakopne“. Ale kdo říká, že ledovou kávu můžete pít jen tehdy, když se z nebe snáší vedro? Inu, ledová káva uvolňuje tolik hormonů štěstí, že byste ji měli pít, kdykoli na ni dostanete chuť. Naštěstí je příprava ledové kávy triviální a nemusíte stát fronty v řetězcích kaváren nebo cukráren, abyste si mohli vychutnat sladký studený nápoj. Vše, co doma potřebujete, je káva (a předpokládáme, že ji máte), led, voda, šlehačka a zmrzlina a dvě koření. Trocha skořice a vanilkové esence vám dá nadobro zapomenout na drahou kávu v kavárnách.

Ledová káva – recept do horkého počasí i jako dezert

Složení: 1:

  • 1 sklenice mléka nebo zeleninového nápoje,
  • 2 ploché čajové lžičky instantní kávy,
  • půl lžičky skořice,
  • půl lžičky vanilkové esence,
  • cukr podle chuti (doporučujeme třtinový cukr),
  • a šlehačku nebo kopeček vanilkové zmrzliny,
  • několik kostek ledu.

 

Jak připravit ledovou kávu? Způsob přípravy:

  1. Nalijte kávu do sklenice a zalijte ji asi 50-70 ml vroucí vody. Pokud sladíte, přidejte cukr a zamíchejte. Odstavte, aby zcela vychladla. Poté ji dejte na 30 minut do lednice.
  2. Mléko nalijte do mísy mixéru, přidejte skořici, vanilkovou esenci a vychlazenou kávu. Chvíli vše mixujte a poté přidejte kostky ledu, abyste je lehce rozdrtili. Kostky můžete také vložit celé – pokud chcete.
  3. Hotovou kávu nalijte do sklenice a ozdobte šlehačkou nebo kopečkem zmrzliny. Povrch posypte skořicí nebo nastrouhanou hořkou čokoládou. Podávejte ihned nebo chvíli počkejte, až se zmrzlina rozpustí.

Tip: Místo vanilkové esence přidejte do ledové kávy lžičku tmavého kakaa. Káva bude mít intenzivnější čokoládovou chuť. Pak doporučujeme také kopeček čokoládové zmrzliny. Takovou kávu neodmítne žádný člen domácnosti.

 

 

Leave a Response